Kanske höstmarknad - men senare

Publicerad:
Höstmarken i centrum av Degerfors kanske blir av ändå i år, om restriktionerna ändras, men inte denna helg utan längre fram. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Inte nu, men sen. Om restriktionerna lättar. Så kan man kort sammanfatta planerna för marknaden i Degerfors centrum, som skulle hållas nu i helgen.

I anslutning till tredje lördagen i augusti hålls enligt tradition Vulkanmarken. Men i år ställde arrangören in med anledning av restriktioner om max 50 personer på offentliga tillställningar.

Som vi redan berättat så går butikerna ändå samman för att skapa marknadskänsla under helgen.

I fjol startade ännu en marknad samma helg, nämligen Höstmarken i centrum. Dess arrangör, Pierre Barsoma, har avvaktat i det längsta om det skulle bli någon förändring i pandemirestriktionerna.

När nu så inte blev fallet så väljer han ändå att inte ställa in, utan att flytta fram marknaden till slutet av oktober.

Avvaktar

– Det vill säga om läget har ändrats, om man får vara mer än 50 personer, men är det maxgräns vid hundra personer så går det ju inte ändå. Fast det kan hända en hel del på ett par månader, så vi får se. Är det samma restriktioner då så blir det ingenting, säger Barsoma.

– Det man stör sig mest på är ju att vi inte har lagstiftning som klarar såna här katastrofer, som exempelvis när jag hörde kulturministern prata om att en restaurang som kan ta in 100 gäster med avstånd kan göra det, men inte om de lyssnar till en trubadur för då är det max 50 personer som gäller.

Många drabbas

– Det är många som blir drabbade av att det är inställt överallt, bland annat 1 500 knallar som inte har något nu och sen butikerna, det är en stor inkomstkälla för oss just de där dagarna. Besöksnäringen och allt blir lidande när evenemang ställs in, säger Barsoma och tillägger:

– De stora marknaderna har ställts in, men många små marknader flyttar fram och ser var vi är då. Det kan ändras, precis som det gjort om man blickar bakåt ett par månader.

Artikeltaggar

DegerforsMarknaderNyheterPierre BarsomaVulkanmarken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare