Henrik Larsson bäst i Sverige, igen

Publicerad:
Henrik Larsson förvarade sitt SM-guld på 100 meter från i fjol. Foto: Anders Wiklund/TT

Favoriten pallade trycket.

Han gjorde det i överlägsen stil. 10.37 stannade klockan på för Henrik Larsson. Närmsta konkurrent var 15 hundradelar bakom.

– Jag är glad att jag kan försvara titeln, men jag är inte nöjd med tiden, säger Henrik till NWT efter loppet.

Inför hundrametersfinalen i friidrotts-SM handlade det mesta inte om Henrik Larsson skulle vinna, utan med hur mycket.

Trots han kommer ur en skadefylld försäsong var favoritskapet i rollen som regerande svensk mästare tungt på IF Götas sprintstjärna.

– Den största pressen kommer från mig själv egentligen. Jag vill så klart utvecklas göra så bra tider som möjligt. Men det är svårt att gå från en bra och grundtränad 20-åring till en 21-åring som inte kunnat träna på ordentligt.

Titeln, det viktiga

Henrik tog sig tämligen enkelt vidare från försöken och radade upp sig i finalheatet för att försvara SM-guldet från i fjol.

– Jag är glad att jag kan försvara titeln, men jag är inte nöjd med tiden. Samtidigt, kollar man på de andra så gjorde inte de några rekordtider direkt.

På grund av en skada har uppbyggnadsfasen av säsongen helt spolierats, vilket kryddar SM-guldet ytterligare.

– Som året har varit går det inte att förvänta sig för bra tider. Det har varit ett riktigt knackigt år för mig så det var riktigt skönt att vinna.

Även uppladdningen stördes märkbart.

– Träningen inför har varit väldigt ojämn. Jag fick en känning i baksida lår efter Sollentuna GP. Den blev lite värre efter i dag.

Larsson stryker sig därför från 200 meter.

– Det är ingen stor grej, men det kan bli värre. Det är dumt att reta det mer än nödvändigt, säger den regerande 200-metersmästaren.

Karlstadfödda Claudia Payton kom tvåa i damfinalen på hundra meter. Payton kom i mål sex hundradelar efter Nikki Anderberg.

Dessutom radera Kim Amb ut Götas Patrik Bodéns rekord på sju SM-guld i spjut.

Artikeltaggar

FriidrottHenrik LarssonIF Göta

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare