Uddeholm permitterar nästan all personal

Publicerad:
Uddeholm AB Foto: Pia Holmström

Från och med imorgon torsdag införs kortidspermitteringar vid stålföretaget Uddeholm AB i Hagfors.

– Det kommer att gälla de flesta medarbetare. En del kommer att korttidspermitteras 20 procent, andra 40 eller 60 procent. Det är olika för varje individ, säger Robert Gustafsson, informationschef Uddeholm.

Robert Gustafsson förklarar orsaken till beslutet.

– När vi kom tillbaka från semestern så såg vi att osäkerheten på grund av pandemin fortsätter. Orderläget finns, men orderböckerna blir kortare. Man vet inte vad som händer om ett halvår. Man vet inte när det vänder ordentligt. Men att det vänder är vi fullständigt övertygade om.

Uddeholm har cirka 850 anställda och de informerades om beslutet under tisdagen.

– Det vi känner och verkligen fått bekräftat är att det finns en väldigt stor förståelse för beslutet.

Korttidspermitteringarna gäller till årsskiftet.

– Vi kommer att göra löpande utvärderingar. Vänder det tidigare, så är det ju självklart att vi kommer att gå upp i fart direkt och det hoppas vi ju på, men det är inget man kan sia om.

Han fortsätter:

– Vi går sent in som företag i den här korttidspermitteringen. De flesta andra företag har redan gått in. Vi ville se först vad vi kunde gör av egen kraft och det har vi gjort riktigt bra ,så då har vi gjort vår hemläxa när det vänder, säger Robert Gustafsson.

Uddeholm har ställt om i coronatider

Artikeltaggar

HagforsNäringslivRobert GustafssonUddeholms AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare