Kamala Harris blir Bidens parhäst

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kamala Harris
Foto: Pool The Washington Post
Det blir Kaliforniensenatorn Kamala Harris som flankerar Demokraternas presidentaspirant Joe Biden när denne – av allt att döma – ställs mot Donald Trump i USA:s presidentval den 3 november.

Kaliforniens tidigare chefsåklagare Harris har gjort sig känd för hårda utfrågningar av såväl ministrar som HD-domarkandidater i senaten.

Harris valdes in i senaten 2016 och betonar ofta sin bakgrund inom rättsväsendet. Hon ses som progressiv, är för legalisering av marijuana och "förnuftiga vapenlagar" och hon förrättade Kaliforniens första vigsel av ett samkönat par när sådana giftermål blev tillåtna 2013.

Under den tidiga valrörelsen gjorde Harris, som också var presidentaspirant, vissa utfall mot Joe Biden – främst med anledning av att han då sagt att han tidigt i sin karriär samarbetat med politiker som var för segregation. Men nu verkar stridsyxan vara nedgrävd.

Harris har indisk-jamaicanskt påbrå och spås kunna locka många minoriteter till valurnorna.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.