Grekland skärper inresekraven för svenskar

Publicerad:
Svenskar måste visa upp ett negativt coronatest för att få komma in i Grekland. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist /TT/Arkiv

Från och med den 17 augusti kräver grekiska myndigheter att svenskar visar upp ett negativt coronatest för att få komma in i landet, skriver Aftonbladet.

Det rör sig om ett så kallat PCR-test, som visar om en person har en aktiv coronainfektion. Testet får inte vara mer än 72 timmar gammalt.

Enligt Aftonbladet gäller kravet på ett negativt test även turister från Tjeckien, Belgien, Spanien och Nederländerna, samt alla som reser in i Grekland landvägen. Åtgärderna meddelades av den grekiska regeringen på måndagen.

Under söndagen registrerade Grekland sin högsta dygnssiffra någonsin av antalet nya fall. 29 av de 203 nya fallen var inresta turister.

Artikeltaggar

CoronavirusetGränskontrollerGreklandInrikes/utrikesResor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare