• idag
  20 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   3.4 mm
 • onsdag
  21 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.5 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Det ska vara tryggt i Karlstad

Debatt
PUBLICERAD:
Ett av dessa är den grova kriminaliteten som tyvärr finns i Karlstad med bland annat en rad skjutningar utförda av kriminella, där Kronoparken är ett tydligt exempel, skriver Erik Nilsson, Johan Lokander och Christoffer Andersson.
Foto: Tommy Andersson
En kristdemokratisk politik med fokus på hårdare straff, fler poliser med bättre utrustning och fler förebyggande åtgärder behövs för att de kriminella och deras aktiviteter ska kunna slås ner, skriver Erik Nilsson, Johan Lokander och Christoffer Andersson.

Det finns problem i Karlstad med grovt kriminella som har tillgång till vapen och nu har de börjat skjuta i vår kommun.

Karlstad är en underbar kommun. Här tar vi hand om varandra i goda såväl som dåliga tider och vår residensstad är vida känt för sin gästvänlighet, inte för att tala om medborgarnas glada lynne – detta är någonting som vi alla ska känna stor stolthet över och fortsätta med, speciellt i dessa tider när Corona härjar i världen, men Karlstad har fler problem än viruset.

Ett av dessa är den grova kriminaliteten som tyvärr finns i Karlstad med bland annat en rad skjutningar utförda av kriminella, där Kronoparken är ett tydligt exempel.

Kristdemokraterna Karlstad ser med förfäran på över utvecklingen som sker nationellt, men inte minst utvecklingen i vår egen kommun. Med våra förslag till handling vill vi skapa ett samhälle som håller ihop, där vi inte lever bredvid varandra utan med varandra. Därför säger vi att det är viktigt att samhället markerar vad som gäller här, och vilka värderingar som inte går att avstå från.

Det handlar också om att visa vilka vägar det finns in i samhället, att peka på de möjligheter som finns att skapa sig ett gott liv utan samröre med kriminalitet. Man ska kunna lita på Karlstad och Sverige: En kristdemokratisk politik med fokus på hårdare straff, fler poliser med bättre utrustning och fler förebyggande åtgärder behövs för att de kriminella och deras aktiviteter ska kunna slås ner.

Kristdemokraterna Karlstad har länge kämpat för att polisen ska få̊ möjlighet att sätta upp övervakningskameror där det behövs. Det är möjligt att göra redan nu enligt lagstiftningen, men regeringen tillsätter inga nya resurser, så att polisen har pengar till att utöka verksamheten med kameror. Skulle polisen sakna de medel som behövs så är det ett bra initiativ för Karlstad kommun att köpa in utrustning för att polisen skall kunna upprätthålla säkerheten .

Därtill har Kristdemokraterna på riksnivå arbetat för att det ska bli 10 000 fler poliser i Sverige, här är vi det enda partiet som har en lösning på hur det kan bli inom några år.

Vi vill att kommunerna ska kunna finansiera närpoliser som har gått en ettårig utbildning för att få till en utökad närvaro på våra gator.

Vi vill ha en större satsning på Polismyndigheten med bättre löner och vi vill ha en översyn av straffrabatterna och se fler förebyggande åtgärder.

Vi i Kristdemokraterna Karlstad vill se en stad och kommun där trygghet och medmänsklighet råder. Ett Karlstad där kriminella inte har någon makt och hederliga medborgare kan röra sig ute utan att känna rädsla. För detta behövs förändringar som har medborgarnas säkerhet i fokus.

Erik Nilsson (KD)

Kommunalråd, Karlstad

Johan Lokander (KD)

Ordförande, Kristdemokraterna Karlstad

Christoffer Andersson (KD)

Styrelseledamot, Kristdemokraterna Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.