Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Gör om den nya visionen för Skutberget

Publicerad:
Att ha livligare och lugnare del av Skutberget uppskattas av invånare, besökare från kranskommuner och turister från Sverige och utlandet, skriver Bernadetta Antonin Olsson.
Att ha livligare och lugnare del av Skutberget uppskattas av invånare, besökare från kranskommuner och turister från Sverige och utlandet, skriver Bernadetta Antonin Olsson. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Därför är det viktigt att utveckla Skutberget varsamt och bevara till nuvarande och kommande generationer, skriver Bernadetta Antonin Olsson.

Svar till Per-Samuel Nisser och Niklas Wikström (NWT 31/7).

Tur att det inte endast politiker som får möjlighet att bilda den allmänna opinionen i media. Jag önskar att NWT:s läsare observerar följande: Att börja rota på stranden, innan beslut om sagoparken fattas, och anslå över 1 miljon investeringsmedel för att förbereda en ny badvik enligt den nya visionen, nämns inte av de två skribenterna från det blågröna styret.

Karlstads kommun var tydlig att den nya visionen kommer göras om i fall det blir nej till sagoparken. Håller man inte detta löfte försvinner idén att ha ett lugnare och ett livligare område på Skutberget och det blir rörigt överallt.

Så skriver du en debattartikel

Att ha livligare och lugnare del av Skutberget uppskattas av invånare, besökare från kranskommuner och turister från Sverige och utlandet. Att ständigt av blågröna köra med argument att skapa arbetstillfällen kontra uppskattning av lugn och orörd natur är svårt att förstå.

Jag är däremot tacksam för vår nuvarande statsministers inställning. I hans inlägg på Facebook den 24 juli skriver han bland annat: ”Sverige har en fantastisk natur. Vi har djupa skogar, salt vatten, klippor, fjäll och öppna landskap. Detta är något turister brukar resa till vårt land för att uppleva. Men i år är det fler svenskar som upptäcker vår natur, när många tillbringar sin semester i Sverige...”

Att ha orörda värdefulla naturområden är det grundande tanken och i coronatider mycket framträdande mer än någonsin. Därför är det viktigt att utveckla Skutberget varsamt och bevara till nuvarande och kommande generationer.

Blågröna styret i Karlstads kommun: Friska vindar, som i Anders Forssells vision att utveckla Skutberget som friluftsområde, blåser fortfarande och mer än någonsin. Skrota genast möjligheterna att etablera ett Muminland på Skutberget, avbryt rättsprocessen hos miljödomstolen och gör om den nya visionen, tack.

Bernadetta Antonin Olsson

Kommunmedlem

Artikeltaggar

Anders ForssellDebattKarlstads kommunMuminNiklas WikströmPer-Samuel NisserSkutbergetStefan Löfven