Hoppa till huvudinnehållet

Mer framgångar för SpaceX

Publicerad:
Den 2 augusti landande Dragonkapseln, som fått namnet Endeavour, utanför Pensacola i Mexikanska golfen. Foto Cory Huston/NASA via AP
Den 2 augusti landande Dragonkapseln, som fått namnet Endeavour, utanför Pensacola i Mexikanska golfen. Foto Cory Huston/NASA via AP Foto: Cory Huston/NASA via AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det händer mycket nu när det gäller rymdutvecklingen. Knappt hade den senaste Marssonden skjutits upp förrän det i söndags var dags för astronauterna Bob Behnken och Doug Hurley att komma tillbaka till Jorden med den första privat drivna rymdkapseln, SpaceXs Dragon, efter två månader på den internationella rymdstationen.

Några dagar senare var det så dags för ännu en framgång för Elon Musks SpaceX. I Boca Chica, Texas gjorde då en prototyp till den kraftiga bärraketen Starship ett första ”hopp” upp till 150 meters höjd. Med Starship kommer vi enklare och billigare kunna ta oss till månen och Mars. Oerhört spännande för en rymdnörd som jag.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

Elon MuskSigneratSpaceXSpacex boca chica