• idag
  17 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Juice WRLD - Ett postumt rop på hjälp

Skivor
PUBLICERAD:

Juice WRLD

Legends never die
(Grade A)

Det är alltid olustigt att skriva om unga artister som har gått bort. Postumt utgivna skivor blir ofta en del av en mytbildning, skapad av skivbolag och helt bortom artistens kontroll. Den känslan blir inte mindre när jag lyssnar på Legends never die, där redan albumtiteln framstår som manipulativ. Dessutom har skivan flera mellanspår där folk pratar om hur omöjligt begåvad Juice WRLD var.

Det må så vara, men musiken talar i så fall tillräckligt bra för sig själv, kan jag tycka. Och när skivan är som bäst så framstår den unge Juice WRLD, som dog tragiskt av en överdos, som en klart lovande hitmakare – om än med ofta becksvarta texter. Albumet som helhet är ojämnt, men bitvis skär det djupt när man i princip hör ekot av en död person som ropar på hjälp.

Bästa låt: Righteous

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.