Otippade kaptensvalet: "Inte den som spelar Allan Ballan"

Publicerad:
Jacob Nilsson blir en av Färjestads assisterande kaptener. Foto: Tommy Andersson

Jacob Nilsson har inte gjort en enda match för FBK ännu – trots det är han en av spelarna som kommer att ha en bokstav på bröstet.

– Det känns häftigt att en så anrik förening tror på mig, säger 26-åringen.

Officiellt: Han blir lagkapten i Färjestad

Han fanns knappast med bland förhandsfavoriterna när FBK:s kaptensuppsättning diskuterades. Men på kort tid har Jacob Nilsson hunnit lämna ett tillräckligt stort avtryck för att få förtroendeuppdraget som en av tre assisterande kaptener.

Han hade ett A på tröjan även under den senaste säsongen i AHL-klubben Rockford, så helt ovan i rollen är han inte.

– Jag är inte den som står längst fram i omklädningsrummet och spelar Allan Ballan. Men jag gillar att tävla och behövs något sägas i stridens hetta så är jag gärna den som gör det, säger Jacob Nilsson.

Har du hunnit ta en stor roll i truppen redan nu?

– Det handlar egentligen bara om att vara sig själv. Jag har kommit in med en bra inställning och sedan har valet varit upp till ledarna.

Första chansen att visa upp sig i FBK-tröjan får Jacob Nilsson den 13 augusti när värmlänningarna tar sig an Västerås på bortaplan.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJacob NilssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare