Hoppa till huvudinnehållet

"Deltar inte i smutskastning kring individer"

Publicerad:
RF:s ordförande Björn Eriksson. Arkivbild.
RF:s ordförande Björn Eriksson. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Fortfarande ingen publik på arenorna. Nu öppnar Björn Eriksson för ett höjt tonläge mot idrottsminister Amanda Lind (MP) och resten av regeringen.

– Men vi deltar inte i smutskastning kring individer, säger Riksidrottsförbundets ordförande i SVT:s Morgonstudion.

I Sverige är det fortfarande inte tillåtet med offentliga folksamlingar med fler än 50 personer, något som har väckt stark kritik mot kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP).

Kultur- och idrottssverige har drabbats hårt av utebliven publik och efter att tonläget i debatten skruvats upp den senaste tiden öppnar nu även Björn Eriksson för att Riksidrottsförbundet kan komma att höja rösten mer för att få till en förändring.

– Det kanske vi måste göra. Men däremot är vi inte mycket till övers för att säga att den ena ministern är mindre lämpad och upp och ner. Vi vill bara att regeringen som kollektiv fattar ett beslut. Man har sagt att man ska göra det inom 14 dagar, och då måste man komma fram till ett beslut och där är idrottsrörelsen fullt beredd att vara en bra samtalspartner, säger han i SVT:s Morgonstudion och fortsätter:

– Så vi deltar inte i en smutskastning kring individer – vi deltar i "ge oss en möjlighet". 1,2 miljarder har vi förlorat det tredje kvartalet. Så där kan det inte fortsätta.

Eriksson är tydlig med att idrottsrörelsen behöver få tillåtelse till publik inom en snar framtid.

– Svensk idrott kommer inte på sikt att klara sig utan att generera pengar. Det är inte så komplicerat.

Artikeltaggar

Amanda LindBjörn ErikssonRiksidrottsförbundetSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.