Ingen marknad i Årjäng i höst

Publicerad:
Såhär folkligt och glatt var det på Årjängs marknad 2018. Foto: Amanda Thorén/NWT Arkiv

Det blir ingen marknad i Årjäng i september.

Därmed blir marknadshösten i länet ännu tunnare.

Orsaken är naturligtvis den pågående pandemin och Årjängs marknad går därmed på samma linje som marknaderna i Filipstad och Torsby.

Att man valt att vänta så pass länge med att ge ett besked är för att såväl knallar som lokala föreningar har marknaden som en viktig inkomstkälla, hälsar man i ett meddelande.

Det är den tredje helgen i september som brukar vara vigd åt marknaden, men nu blir det alltså inga karameller och annat på gatorna. Däremot är planeringen inför nästa års festligheter påbörjad.

Då kommer, om läget är det normala, marknaden att arrangeras den 17-19 september.

Vidare hälsar marknadsledningen att man i början av 2021 kommer att presentera en nyhet, som man tror ”kan bli populär”.

I samband med beslutet har kommunen vidtagit en åtgärd för att ändå främja varuförsäljning. Detta genom att göra torghandeln i Årjäng och Töcksfors avgiftsfri året ut. Dock måste man ansöka om försäljning precis som tidigare.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs marknadMarknaderNyheterTöcksfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare