Frestar med krämiga syror och runda smaker

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Vad dricker man till rökt fisk eller smörrebröd med rostbiff och remouladsås? Eller den där stora räkmackan med krämig majonnäs och ägg? Och ännu bättre, den första frasiga toasten med smörstekta kantareller.

Varför inte en chenin blanc från området Saumur i Loiredalen, Frankrike. Domaine de Vieux Pressoir frestar med krämiga syror och runda smaker av gula plommon, gröna äpplen, aprikos, persika, en pust av rök och rostade hasselnötter.

Ett bättre husvin att plocka fram under lata semesterdagar. Och du kan vara lika lat när du köper vinet, det ligger i beställningssortimentet och beställs enklast från hängmattan eller solstolen. Sen behöver du bara invänta ett sms som aviserar när vinet, eller vinerna, finns att hämta ut.

Skål för sommaren, solen och chenin blanc!

Domaine de Vieux Pressoir Saumur 2017

Vinet: Domaine de Vieux Pressoir Saumur 2017

Nr: 70614, beställning

Druvor: 100 % chenin blanc

Pris: 124 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.