Hoppa till huvudinnehållet

Föräldrar överklagar skolnedläggning

Publicerad:
Tre föräldrar har överklagat beslutet om nedläggning av Aspeds skola i Vitsand. Ann-Christine Pollack har drivit frågan en längre tid. Foto: Morgan Bäckvall

Trots namninsamling, flera öppna brev och öppna frågor på kommunfullmäktige, så blev avvecklingen av Aspeds skola beslutad. Nu har tre föräldrar i Vitsand överklagat beslutet.

För tre veckor sedan togs beslutet vid ett extrainsatt kommunfullmäktige i Torsby beslutet att avveckla Aspeds skola i Vitsand, med fritidsverksamhet och förskola.

Nu har tre föräldrar överklagat beslutet till förvaltningsrätten, uppger VF.

Barn- och utbildningsnämnden har ett sparbeting på 8 miljoner kronor, där nedläggning i Asped är ett led i besparingen.

Föräldrarna anser att beslutet om nedläggning är fattat på felaktiga grunder och att det saknas en analys av hur barnen kommer att påverkas.

Föräldrar söker juridisk hjälp om Aspeds skola

– Vi anser det inte rimligt med en resväg på upp till nio mil och fyra och en halv timmar för barn i åldern 1 - 11 år. Det skrev föräldern Ann-Christine Pollack på Facebook och meddelade att man kommer begära en laglighetsprövning.

Artikeltaggar

Aspeds skolaNyheterTorsby kommunVitsand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.