Oacceptabelt attentat

Ledare
PUBLICERAD:
Soheila Fors.
Foto: Benny Abrahamsson

Natten till lördagen utsattes Soheila Fors hem i Karlskoga för ett brandattentat. Hon har tidigare fått motta både hot och attacker och mycket har haft att göra med den kamp hon driver mot hedersvåld och för hotade kvinnor. Hon sitter också som ersättare i Kristdemokraternas partistyrelse. Självklart är det fullständigt oacceptabelt att ge sig på människor och politiker på det här sättet.

Innan attentatet skall hon också ha fått motta flera hotfulla telefonsamtal som sade att regimen i Iran kommer att ta itu med henne. Om det nu skulle vara så att mullornas regim på något vis är inblandade vore det extra allvarligt. Iran har tidigare inte dragit sig för att angripa regimkritiker utomlands. Här måste säkerhetspolisen utreda och bemöta om det skulle visa sig att Iran trappat upp sina aktiviteter i Sverige.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.