Hoppa till huvudinnehållet

Musik och träning är hennes livsstil

Publicerad:
Några små skador hindrar in Mikaela Hammarström från att träna. Foto: Privat

Mikaela Hammarström från Åmål är tillbaka i Sverige. Senast det skrevs om henne var i Dalslänningen 2012 när hon skulle flytta till Japan för att jobba med musik.

2012 blev hon signad av ett japanskt musikbolag och flyttade till andra sidan jorden. Innan hon flyttade dit lärde hon sig mycket om kulturen och hur det är att leva i Japan, vilket inte är som i Sverige.

– Det första jag behövde göra var att lära mig språket. Det var väldigt svårt och jag behövde kunna de två första alfabeten som de har i Japan på två till tre veckor, säger hon.

När hon bodde i Japan skrev hon låttexter på engelska och japanska. Hon blev också signad som artist men skrev samtidigt musik till andra artister.

I Japan släppte hon några singlar och hennes musik spelas fortfarande i japansk radio, även om det var ett tag sedan som hon bodde där.

Tillbaka i Sverige

2014 flyttade Mikaela Hammarström till Sverige och då hamnade hon i Stockholm. Det var för att hennes japanska visum inte blev förlängt, då hon behövt jobba heltid. Men hon avbröt samarbetet med bolaget när hon flyttade tillbaka till Sverige.

När hon återvänt gjorde hon musik tillsammans med sin dåvarande kille Ronen Dahan. Han arbetade som DJ/ producent och de skrev många låtar ihop. Men den musiken kommer aldrig att ges ut. Hennes kille blev ihjälskjuten på scenen när han uppträdde i Mexico under sin turné för ett år sedan. Därför bestämde Mikaela Hammarström sig för att lämna musiken.

Musiken är en livsstil

Efter den händelsen har Mikaela Hammarström tagit en långpaus från musiken.

– Jag visste inte om jag ville fortsätta med musiken, men det är min livsstil. Den har varit en stor del av mitt liv och jag hittar alltid tillbaka till den på något sätt. Musiken har alltid varit en trygghet i mitt liv eftersom det var det enda som fick mig att må bra, säger hon.

Mikaela Hammarström har sedan barn haft ett musikintresse. När hon var 15 jobbade hon som musikalartist på Göteborgs- och Stockholmsoperan. På gymnasiet läste hon musikprogrammet på Karlbergsgymnasiet i Åmål. Hon har också utbildat sig inom musik och som ljudtekniker.

Hård träning

När hon bodde i Tokyo hittade hon ett nytt och stort intresse, som än i dag är en stor del av hennes liv, nämligen träning. Hon började med kampsport. I dag kör hon hård kampsportsträning och är också tränare i sporten och utbildar sig nu till idrottsmassör. Hon är mest intresserad av MMA, men även taekwondo och kickboxning. Taekwondo utövade hon mest i Tokyo, men intresset finns kvar. När hon var yngre tränade hon också, men har nu verkligen funnit en stor passion för kampsporten.

– Jag önskar att jag hade börjat i kampsport tidigare.

Hennes dagar är fyllda av spännande projekt, med fysiska aktiviteter, musikskapande och pluggande. Hon lägger all sin tid och fokus på sina intressen och sitt jobb.

MMA är en sport som är en blandning av alla kampsporter, vilket hon tycker är roligt, att få med lite av allt man kan. Med sin träning har hon hjälp av proffsboxaren Anthony Yigit. På grund av idrotten har hon fått en kraftig hjärnskakning och skadat sitt knä.

– Nu har jag småskador, som två brutna tår och stukade fingrar, men det är bara att kämpa vidare, säger hon och skrattar.

Artikeltaggar

ÅmålDalslänningenJapanKarlbergsgymnasietMusikNöje/KulturSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.