"Vi måste göra mål på chanserna"

Publicerad:
"Ett jättefint mål", säger Solberg efter Gravius yttersida. Foto: Kjell Norlin

Det blev varken femte raka segern eller fjärde raka nollan för Degerfors i matchen mot Örgryte.

– Det är surt, säger tränare Tobias Solberg.

Degerfors IF var en minut ifrån sin fjärde raka nolla och femte raka seger. Det är en besviken, men realistisk Tobias Solberg som vi pratar med efter matchen.

– Det är surt nu så klart när det blev ett sådant slut på matchen. Men det är lite både och, vi hade kunnat göra 2–0 samtidigt som de hade ett par lägen i första då vi inte var vakna. Jag tycker att vi i grund och botten var bättre, men det var synd att vi inte kan döda matchen, säger han.

Han nämner som sagt själv att slutet var tråkigt, men han menar också att oavgjort på bortaplan är ett godkänt resultat.

– En poäng borta är ett bra resultat, det är olyckligt med målet de gjorde bara. Vi var inte riktigt lika tajta i försvaret som tidigare matcher. Men det är en ny match snart så det är bara att blicka framåt.

"Fullt godkänt"

Solberg tycker att hans lag inte riktigt var med från start och att det tog tid för spelarna att komma in i matchen.

– Första 30 var vi inte riktigt med, de hade mycket energi som vi inte kunde stå upp emot. De vann duellerna och var först på andrabollarna, och kunde därifrån sätta upp spelet och skapa chanser. Vi tog tag i det mer sista 15 av första och gjorde det fullt godkänt, men vi ska göra mål då också. Vi blev lite stressade, samtidigt som det ska mycket till om de ska skapa något. Men vi måste göra mål på lägena vi får. Sen var det som sagt surt på slutet.

Jeffrey Gal startade för andra matchen i rad, och imponerade igen.

– Han var jättebra, det var ingenting att göra på målet, han kommer helt fri. Innan det gjorde han en jättefin räddning. Han spelar övertygande, säger Solberg.

Det här öppnar upp möjligheter då man nu bevisligen har två bra målvakter att använda. Men det är inget sagt om vem som står i framtiden.

– Först måste "Ismo" (Ismael Diawara) komma tillbaka till 100 procent, sen får vi ta det då. Det är skönt att ha två målvakter man kan lita på, säger Solberg.

Det man tar med sig till nästa omgång är just det som Solberg varit inne på: Att man vill göra fler mål.

– Vi skulle vilja göra fler mål och kunna punktera matcherna. Samtidigt har vi väl släppt in något mål "för lite" också. Men vi vill få det att lossna framåt, även om någon så klart inte missar med flit. Med bra tryck i djupled kommer chanserna, säger han.

Nästa match spelas hemma mot Öster på onsdag, ett lag som är starka i försvarsspelet.

– Det är ett bra lag, bra defensivt. Vi måste vara närvarande direkt och se till att inte hamna i underläge. Men med bra tryck kommer chanserna, säger Solberg.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFFotbollGamla UlleviSportTobias Solberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare