Snart utsikt över både kyrka och moské

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten står ut med parkeringskaoset som uppstår på Rud i samband med Alla helgons helg. Inför moskébygget önskar han att parkeringssituationen löses.
Foto: Helena Karlsson
En helg per år, upplever vi boende på Mossgatan ett stort trafikkaos. Det är Alla helgona-helgen då många tar sig till den erkänt fina kyrkogården på Rud, för att tända ljus och minnas sina bortgångna anhöriga och vänner.

Ett mäktigt skådespel som gör att jag och mina barn väljer bort tv:n och istället följer hur kyrkogården sakta blir ljusare ju mer mörkret faller.

Att det blir parkeringskaos på kvällarna just denna helg, tror jag de flesta har överseende med.

De senaste åren har det varit en het debatt om moskébygge vid gamla Rudsrondellen (som för övrigt byggts om både tre och fyra gånger under min tid på Rud).

Många åsikter har framförts, allt ifrån boende i närområde till främlingsfientliga organisationer ifrån andra städer.

De politiska partierna har sagt sitt och genom omröstning gett bygglov till moskébygget.

Det har skickats in överklaganden av bygglovet, så än är det inte helt klart.

Många personer känner rädsla inför moskébygget. Vem ska finansiera, hur kommer jämställdheten att se ut, kommer det att rekryteras IS-krigare och så vidare.

Min ”rädsla” ligger inte där.

Min rädsla är att inte finna en ledig parkeringsplats vid min bostad, när jag hämtat mina barn ifrån skolan.

Att bygga idrottsarenor görs inte utan att lösa parkeringsfrågan, inte ens byggnation av en omtvistad Muminpark. Men väl ett moskébygge i bostadsområde.

Min förhoppning är att innan byggnationen står klar, så finns det såpass många parkeringsplatser på området, så även parkeringskaoset på Alla helgons-helgen blir minimal.

Kaj Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.