Årets företagare i Kil vill fortsätta växa

Nyheter
PUBLICERAD:
Patrik Andersson, med diplomet, har utsetts till Årets företagare i Kil. På bilden personal och företrädare för Företagarna/Kilsam.
Årets företagare i Kil är...Patrick Andersson. Han är vd för Tipro AB som jobbar med fordonslackering.

Företaget lackar själva, men är också återförsäljare av material, verktyg och lackboxar.

– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad. Men jag vill passa på att hylla vår fantastiska personal, vi är ett grymt team, säger Patrick Andersson, i ett pressmeddelande, om att få utmärkelsen.

Tipro startades av Patrick Anderssons föräldrar i början av 1990-talet.

– Min far (Åke Andersson) var billackerare, nu pensionär, och han startade en egen firma och byggde en lackbox själv.

Idag är Tipro en av Sveriges ledande grossister inom billackering. Tipro har drygt 1 500 kvadratmeter lokaler i Kil och 16 anställda.

Tipro har växt hela tiden sedan starten.

– Jag anser att tillväxt är framtidssäkring, vi ska ha en långsam naturlig ökning varje år. Det är lätt att hamna efter marknaden om man inte utvecklar, säger Patrick Andersson.

Årets företagare utses av Företagarna/Kilsam. Motiveringen: ”Sprunget ur motorsporten har Tipro idag växt till en av landets ledande billackeringsgrossister.”

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.