Belgien kräver karantän av svenskar

Inrikes/utrikes | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Fontänbad vid Atomium i Bryssel under sommaren 2019. Arkivbild.
Foto: Francisco Seco/AP/TT
Funderar ni på en sommarutflykt till Manneken Pis, Atomium eller något annat av Belgiens sevärdheter?
Då kanske det är dags att tänka om.

Från och med måndagen gäller två veckors karantän samt ett obligatoriskt coronatest för inresande från Sverige till Belgien, meddelas från det belgiska utrikesdepartementet. Samma regler gäller även för inkommande från Leicester i Storbritannien, två områden i Spanien samt flera delar av Portugal, däribland huvudstaden Lissabon.

Sedan i helgen avråds dessutom belgiska medborgare från att göra icke nödvändiga resor till Sverige.

Resereglerna uppdateras löpande och gäller tills vidare.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.