Mallbacken kryssade mot topplaget

Publicerad:
Sarah Michel fick göra sina första minuter för Mallbacken. Forwarden slet hårt, men utan utdelning. Foto: Olle Persson

Mallbacken har blandat och gett inledningsvis i Elitettan. Mot topplaget Morön bjöd man verkligen upp och kunde, med lite flyt, ha avgått med segern.

– Vi gjorde ett jäkla jobb. Spelar vi så här i 90 minuter så kan vi slå alla i den här serien, säger Conny Johansson efter 1–1-matchen.

Efter bottennappet mot Brommapojkarna förra veckan var Mallbackentränaren Conny Johansson allt annat än nöjd. Förändring och förbättring krävdes inför hemmamötet med Morön.

– Vi hade lite brandtal efter hur vi betedde oss i Stockholm och hur vi skulle bete oss idag. Det verkar ha gett resultat för tjejerna krigade verkligen.

Morön BK hade inför besöket på Strandvallen bara förlorat en match, mot obesegrade serieledaren AIK. Således, en tuff hemmamatch.

– Vi hade en matchplan där vi skulle stoppa deras nummer 18 (Kayla Morrison) tidigt i uppspelen och ha en som droppar ner för att spela man-man mot deras nummer 8 (Katrina Guillou). Tjejerna skötte det jättebra, en jäkligt bra laginsats rent ut sagt.

Uppspelsmässigt handlade det om att hitta luckor på en svag vänsterkant.

– Vår analys var att de var såbara där. Vi utnyttjade det bra, summerar Johansson.

"Blir rånade"

Första halvleken blev mållös, och bjöd inte på så mycket mer än ett knippe halvchanser för båda lagen. Däremot inträffade något som fick Johansson att brusa upp.

– Vi blev rånade på en straff i slutet på första.

En solklar hands, menar Johansson.

– Det kvittar ur vilken synvinkel man ser det. Det är hands och straff. Den enda som inte såg det var domaren, hon stod felplacerad hela matchen.

Det var dessutom nära åt andra hållet när Mallbackens backlinje gjorde allt för att stoppa de framforsande gästerna.

– De föll otroligt lätt, tycker jag. Det var nära att vi blev bortdömda.

Det blev en fysisk match där det small i var och varannan närkamp.
Det blev en fysisk match där det small i var och varannan närkamp. Foto: Olle Persson

Tog över i andra

Morön hade under den första halvleken inte skapat speciellt mycket som hotade dödläget i matchen. Inte heller skulle de få så mycket fler chanser i andra. Men en dök upp, en halvdant defensivt spel från Mallbacken gav Katrina Guillou ett skottläge. Guillou klippte till och såg bollen studsa in i Emma Johanssons vänstra hörn.

"Matchen har börjat, tjejer!" hördes från Mallbackenbänken, och därefter blev det skillnad.

Mallbacken tog över helt, framförallt anförda av Ritah Kivumbi.

– Vi hade ett snack med henne i paus om att hon måste våga utmana mer och slå sin motståndare. Den nivån som hon höll i andra halvlek är den hon ska vara på. Hon var riktigt bra.

Kivumbi vände, vred och lurade sig till några finfina lägen, men bollen ville inte in.

Tio minuter efter 0–1-målet kom så läget. Frida Broström ryckte fram på högerkanten och skickade in bollen mot Kivumbi som mötte den med en distinkt nick, 1–1.

Efter kvitteringen jagade Mallbacken rejält, och hade vittring på både ett och två mål till.

– Vi gjorde ett jäkla jobb. Spelar vi så här i 90 minuter så kan vi slå alla i den här serien.

Något mer mål kom inte, matchen slutade 1–1.

Artikeltaggar

Conny JohanssonElitettanEmma JohanssonFotbollFrida BroströmMallbackens IFRitah Kivumbi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare