Hoppa till huvudinnehållet

Vann på topptid i Årjäng trots kladdig bana

Publicerad:
Trots en rejäl regnskur vann Milligan's School Årjängs Stora Sprinterlopp på tiden 09,9.
Trots en rejäl regnskur vann Milligan's School Årjängs Stora Sprinterlopp på tiden 09,9. Foto: Malin Albinsson

Historien har en förmåga att upprepa sig och precis som förra året kom det ett kraftigt regnoväder innan Årjängs Stora Sprinterlopp.

Den som klarade förutsättningarna bäst var Milligan's School som vann på den utmärkta tiden 09,8/1 640 meter trots att banan inte var snabb.

– Kul att han fick till det fast det blev en skitig bana, sa tränarsambon Catarina Lundström.

Det var i loppet innan Årjängs Stora Sprinterlopp som himlen öppnade sig och det kom inte bara regn utan också en hel del hagel. Den häftiga störtskuren innebar att banan blev rejält blöt och den skördade sina offer inledningsvis i Årjängs Stora Sprinterlopp.

Åsrud Vilja starkast i duellen

Först galopperade spetsfavoriten Disco Volante och kort efteråt även Mellby Free när det såg ut som att Björn Goop skulle köra henne till ledningen.

Snabbast ner till plankan var nämligen loppets näst minst spelade häst Gigant Invalley och Gunnar Austevoll hade inga som helst planer på att svara när Ulf Eriksson kom farande med Milligan's School i den första kurvan.

Milligan's School i segerdefilering.
Milligan's School i segerdefilering. Foto: Malin Albinsson

På sin utsida fick Milligan's School Sorbet och Ulf Eriksson såg till att det blev ett jämnt och hårt tempo i loppet då halvvarvet öppnades på 09,6 och Milligan's School kom till den första kilometern på 10,6. Till slut var det bara Gigant Invalley som kunde utmana men det blev ingen kamp och segern utan Milligan's School vann enkelt.

– Det var härligt att det stämde för Milligan's School då han fick komma till ledningen och han vann enkelt också. Milligan's School är stark och rejäl och går på alla distanser så han är fin. Han har blivit väldigt mycket kraftigare under året och har utvecklats en hel del, sa tränarsambon Catarina Lundström till Kanal75 efter loppet.

Fjärde tränarsegern

Det här var fjärde tränarsegern i Årjängs Stora Sprinterlopp för Stefan Melander då Igor Brick vann år 2000 och 2001 samt Nuncio 2016. Stallet är helt klart i fin form då man under fredagskvällen kvalade in hela fem hästar till finalen i Stochampionatet på Axevalla kommande söndag.

Björn Goop var som vanligt i segertagen på V75 och den här lördagen i Årjäng blev det en dubbelseger när han vann med Pine Muscle och Zap di Girifalco.

Björn Goop med Zap di Girifalco och en kraftig regnbåge i bakgrunden. Det var under det här V75-loppet som himlen öppnade sig i Årjäng.
Björn Goop med Zap di Girifalco och en kraftig regnbåge i bakgrunden. Det var under det här V75-loppet som himlen öppnade sig i Årjäng. Foto: Malin Albinsson

Pine Muscle skrällde i klass 2-försöket där storfavoriten Civilon galopperade bort sig direkt i starten. Snabbast från start var innerspårets Slippery Runaway och från bricka två kunde Goop placera Pine Muscle i ledarens rygg.

I den sista kurvan körde Emilia Leo undan med Slippery Runaway och det utnyttjade Goop då han jobbade in Pine Muscle till en knapp men säker seger.

Lätt favoritseger

Zap di Girifalco vann Silverdivisionen och här lämnade Goop ingenting åt slumpen då han körde fram utvändigt om det ledande stallskriket Harran Boko varvet från mål. Conrad Lugauer försökte att rycka undan i den sista kurvan men på upploppet var han chanslös att stå emot Zap di Girifalco.

I samma lopp blev det en tredjeplats för Peter Strömberg-tränade Monfalcone som kördes av Kristian Lindberg. Monfalcone visade en härlig form när han vann i Årjäng i midsommar och nu visade han på nytt hur bra han är genom att avsluta starkt i spåren efter ett lopp i fjärde par utvändigt.

Artikeltaggar

Årjängs Stora SprinterloppÅrjängs travbanaBjörn GoopKristian LindbergPeter StrömbergTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.