Hoppa till huvudinnehållet

På gång i konsten - mycket att se

Publicerad:
I Arvika öppnar fredagen den 10 juli en fotoutställning med bilder av Anders Petersen. Konsthallen arrangerar men platsen är gamla Epa-varuhuset.
I Arvika öppnar fredagen den 10 juli en fotoutställning med bilder av Anders Petersen. Konsthallen arrangerar men platsen är gamla Epa-varuhuset. Foto: Lena Richardson

Här är aktuella utställningar i NWT:s bevakningsområde just nu.

Öppnar nu:

Arvika

Arvika konsthall: "From Back Home", med fotograf Anders Petersen, i Epa-varuhuset, på Storgatan 32. Utställningen pågår mellan 10 juli och 26 augusti.

Filipstad

Museet Kvarnen: "Två övermogna(?) systrar", Bodil Warmland och Barbro Bärring. Öppnar lördag 11 juli, pågår t o m 30 augusti.

Karlstad

Domkyrkan visar en fotoutställning med utgångspunkt ur den nyutgivna boken "Pappa och jag, en fotodagbok om kärlek, demens och döden” av Annika Eriksdotter. Pågår till 15 augusti. Samtal i utställningen med författaren Annika Eriksdotter tisdag 14 juli och tisdag 11 augusti.

Värmlands Nysäter

Terje Adler Mørk ställer ut klassiskt måleri den 11 och 12 juli i Häljebol Nytomta.

Pågående:

Arvika

Sågudden visar "Kvinnor bakom kameran. 1864-1959 i Arvika". Till den 16 augusti.

Arvika Konsthantverk visar sommarutställningen I Karins anda till den 5 augusti. Gästutställare Gunilla Brander- Smedberg.

Borgvik

Sliperiet visar foto, skulptur, måleri. Utställare: Eva Hild, Anders Petersen, Ingalena Klenell, Peacetu, Gered Mankowitz, Bent Rej, Douglas Kirkland, Frank Stefanko, Gavin Evans, Lorenzo Agius, Norman Seeff med flera. Öppet till 28 augusti.

Borgviks konst och kuriosa visar verk av Birgit Gustafsson (1937-2018). Öppet över sommaren.

Deje

Gamla kraftstationen: konst av Eva Dahlgren, Efva Attling, Jocke Berg, Pelle Bull, Villfarelser, Depressiva Döden, Anders Malm, Dan Henriksson, Karin Lykke Groth, Mia Jansson, Orsi Mild, Carolina Levén, Sara Nelin, Martin Johan Härd, Susanne Fridh Fröberg, Åsa Canbäck.

Fengersfors

Not Quite i Fengersfors har 13 utställningar av drygt 50 upphovspersoner. Pågår till och med 13 september.

Grums

Mimmi Design, Pikenberg, visar Ditte Reijers, skulptur, och Gunilla Ekemark, akvarell till den 26 augusti.

Hammarö

Sommarkonst på ön. Ett 40-tal konstnärer ställer ut i fd apotekslokalen vid Stora Coop på Nolgård. Konst visas också i Skoghalls centrum. Pågår till 31 juli.

Karlstad

Galleri Värmland visar Jonna Lindahl. Pågår till 1 augusti.

Värmlands museum: fotografen Sune Jonssons dokumentära bilder av ett Sverige i förändring under 1960-talet. "Om tiden blir… ett förunderligt ting".

Lerinmuseet visar vid sidan av Lerins ordinarie utställning en gästutställning med Åke Göransson (1902-1942), Göteborgskolorist.

Kvarteret Almen: Värmland i krigets skugga.

Konstfrämjandet visar verk av kursdeltagare från Kyrkeruds folkhögskolas konstnärligt projektår. Fram till 31 juli.

Stadsbiblioteket Karlstad: fotoutställning av Jessica Segerberg, som sommaren 2019 cyklade 258 mil, från Tumba till Tromsö. Pågår till 10 augusti.

Spisrummet, Centralsjukhuset Karlstad, visar utställningen Vi. Konst av anställda inom Region Värmland. Pågår till 31 augusti. Obs! Öppet bara för besökare till sjukhuset (med kallelse) samt anställda i huset på grund av besöksreglerna i coronatid.

Kristinehamn

Kristinehamns konstmuseum: Bengt Olson valde Paris. Pågår till 13 september.

Lysvik

Mormors Glasscafé visar Caisa Persson Werme, Ivarsbjörke, Sunne, måleri, Emma Persson, Sunne, måleri och Berit Bergqvist, Karlstad, akvarell. Till 17 juli.

Munkfors

Laxholmen visar RecycleArt 2020. Margareta Sjödin gästutställare. Övriga 20 utställare är Anna Rongedal, Liida Hardner-Larsen, Margaretha Jönsson Wickberg, Susanne Lovén, Kerstin Wikberg-Skog, Margot Lövstrand, Christina Haffling Strandberg, Jenny Christenson, Nenne Westlund, Marie Sandberg, Thomas Christenson, Evert Carlsson, Christofer Blom, John Lundqvist, Adam Hedin, Hans Westlund, Allan Edgar Christensen, Magnus Mellgren, David Tedfeldt, Erik Hjorth. Pågår till 15 augusti.

Segmon

På Ankans Golfkrog, Segmon, ställer Pernilla Carlsson ut akvareller till 18 oktober.

Sunne

Galleri Björken, biblioteket. Johannes Wessmark visar fotorealistiskt måleri, till 15 augusti.

Galleri Lökboden, Rottneros Park visar Konst i Västs sommarutställning med Linda Åslund Lindvall, Maj-Lis Uller, Piet Scheffer, Marcus Johnsson, Marion Bergsjö, Eva Kaiser Waldenström,Annika Glavstedt, Margareta Sunnemar, Elen Eide, Ingalill Borén. Pågår till 30 september.

Ulvsby herrgård, Sunne, visar i Kavaljerssalen: Bordets fröjder. En samlingsutställning och installation av Konst i Väst. Pågår till 30 augusti.

Säffle

Vattentornet i Säffle: Anna Lidberg och utställningen Okeanides, med video, ljus, objekt. Musik av Jon Ekström. I entrén visas Gallery 1:10 och en utställning om Vattentornets historia. Pågår till den 19 september.

Torsby

Torsby Finnskogscentrum i Lekvattnet visar utomhusutställningen ”Skogen viskar - Förnimmelser av ett skogsfinskt liv”. En ljudande och visuell gestaltning med ljud av finnskogen förr och nu, skapad av det kreativa konstnärskollektivet Rau-Rau Creative.

Värmlands Nysäter

Värmlands Vikingacenter - utomhusutställningen Huppigtupptäcktsfärd. Pågår till 29 augusti.

Östra Ämtervik

Alma Löv Museum of Unexp. Art visar "Sights of change" med verk av Idun Baltzersen, Amalia Bille, Karin Broos, Begoña Egurbide, Olle Essvik, Sara Granér, Peter Johansson, Inga-Lena Klenell, Timo Menke, Björn Runge och Association for Social Contribution. Pågår till 30 augusti.

Galleri Södra Ås Kultur visar Björn Molin, till 23 augusti.

Med reservation för ändringar!

Uppgifter om utställningar till kalendariet mejlas till kultur@nwt.se.

Här kan du läsa vad NWT skrivit om några av utställningarna:

Ruffa Värmlandsbilder i brutal lokalEfva och Eva prövar nya vägar – i New York och DejeKonsten lockar till hemester på HammaröAlma Löv lever med förändringenOscar låter husgudarna mötas på SliperietFrån öde missionshus till levande kulturhus

Artikeltaggar

Anders PetersenAnnika EriksdotterArvikaArvika konsthallArvika konsthantverkBorgvikDejeEva DahlgrenFengersforsFilipstadGamla KraftstationenGrumsHammaröJonna LindhalKarlstadKarlstads domkyrkaKonstKristinehamnKvarnenLysvikMunkforsMuseet Kvarnen galleriNöje/KulturÖstra ÄmtervikSäffleSegmonSliperietSunneTorsbyVärmlands Nysäter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.