Grannar i Uddeholm får dela på miljonvinst

Publicerad:
I Uddeholm finns nu 129 postkodsvinnare. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

På postnummer 683 40 i Uddeholm finns nu 129 postkodsvinnare. Vinstpotten som ska delas ut ligger på hela två miljoner kronor och till en lycklig vinnare som får en ny Volvo v60.

En av personerna som drog hem högvinsten var Helene Skog, 43. Istället för att knacka på hemma hos sina vinnare sker nu överraskningen från Postkodlotteriet över ett videosamtal. När Helene fick samtalet från Christian "Kicken" Lundqvist var det på självaste födelsedagen.

Helene Skog var en av vinnarna.
Helene Skog var en av vinnarna. Foto: Helene Skog

– Det blev en rejäl födelsedagspresent och kändes lite ofattbart. Jag trodde det inte riktigt för ens jag skypade med Kicken. Det var väl då jag kände att det är verkligen så, jag har vunnit, säger Helene Skog.

Helene har vunnit 109 878 kronor, något som hon är både mycket glad och tacksam över. Helene har varit med i Postkodlotteriet i några år och genom åren har det blivit några vinster, men aldrig så stora som nu.

– Det är klart att det är roligt att få de här pengarna. Det är ju inget man har sedan förut så det är välkommet, säger Helene Skog.

Lite av vinstpengarna tänker Helene dela med sina barn och eventuellt till en semester.

Värd 393 800 kronor

En annan av vinnarna som blev uppringd av Postkodlotteriets "Kicken" var en 62-årig man från Uddeholm. Förutom en vinst på 8 374 kronor blev 62-åringen också den lyckliga vinnaren till en ny Volvo V60 D3 med ett värde på 393 800 kronor.

Programmet sänds ikväll (11/7) kl 19.30 på tv4.

Artikeltaggar

NyheterPostkodlotterietUddeholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare