Hoppa till huvudinnehållet

Goophästar till final i Stochampionatet

Publicerad:
Framgångarna bara fortsätter för Björn Goop. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Björn Goop kvalade in två egentränade hästar till Stochampionatet under fredagskvällen.

Den första hästen som bärgade en finalbiljett från Goops stall var No Limit Queen. Från ledningen orkade hon inte stå emot Waiting Hill Hall, men höll till andraplatsen och får därmed chansen att göra upp om segerchecken på 2,4 miljoner kronor nästa söndag.

Goops andra finalist var Mellby Hawaii. Hon avslutade starkt från tredje utvändigt som tvåa, men var utan chans att utmana Campo Bahia-systern American Hill som vann säkert efter att fått rena drömloppet trots spår åtta bakom bilen.

Carl Johan Jepson kör sannolikt också Stochampionatsfinalen. Han kvalade in Sideslip som var tvåa bakom sitt försök bakom Peter Untersteiners Mahma Lane.

Sideslip var en av fem hästar som Stefan Melander kvalade in till finalen! Av dem vann två försök och helt klart var det Ganga Bae som övertygade mest då hon joggade undan på lätta hovar framme i ledningen.

Tar tredje storsegern?

Daniel Redéns Diana Zet har vunnit såväl Oaks som Drottning Silvias Pokal. Nu kan hon ta sin tredje Grupp I-seger i Stochampionatet. Örjan Kihlström såg inte ut att behöva bruka henne det minsta när hon joggade undan framme i ledningen.

Björn Goops San Moteur är alltjämt obesegrad efter tre starter. Treåringen spetsvann ST:s unghästserie på bästa tänkbara sätt och kom hem på 1.15,2a/2 140 meter, en triumf värd 40 000 kronor.

Artikeltaggar

AxevallaBjörn GoopCarl Johan JepsonÖrjan KihlströmStochampionatetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.