Hoppa till huvudinnehållet

Förvandlingsnumret vann på nytt

Publicerad:
Björnemyr Dennis vann finalloppet för kallbloden tillsammans med Peter Ådefors och tjänade 50 000 kronor.
Björnemyr Dennis vann finalloppet för kallbloden tillsammans med Peter Ådefors och tjänade 50 000 kronor. Foto: Lennart Kihlman /ALN-Pressbild A

Innan Björnemyr Dennis kom till John Ö Jensens träning hade han två vinster på 41 starter.

I sin nya regi har han tre vinster på fyra starter och den senaste segern tog han i Årjäng under fredagskvällen när han vann ett finallopp tillsammans med Peter Ådefors.

I försöksloppet till den här finalen, med ett förstapris på 50 000 kronor, blev det en andraplats för Björnemyr Dennis och han var tapper i nederlaget då han travade utvändigt om Stilig Karl.

Nu hade Björnemyr Dennis ett springspår på tillägg och efter en snabbstart var han framme i andra par utvändigt per omgående. Den positionen nöjde sig inte Ådefors med utan mitt i loppet var Björnemyr Dennis framme utvändigt om ledande Furderud Prinsen.

I den sista kurvan var segergreppet kopplat och Björnemyr Dennis vann hur enkelt som helst.

Horpestad skrällde

I varmblodens finallopp blev det en överraskning när Tom Horpestad vann med Janne Svart-tränade Souvenir d'Inverne till oddset 15,70.

Det såg annars ut som att det skulle bli favoritseger då Lovato America höll ledningen och fick öppna det första varvet på 16,6, men han var inte alls lika bra som i försöket och det syntes in på upploppet att han inte skulle vinna.

Souvenir d'Inverne fick bra draghjälp av A Deal is a Deal och Giordana Soa från fjärde par utvändigt och tackade för det genom att spurta förbi på upploppet.

V5-avslutningen gick till Viking's Topline och Anders Svanstedt. Precis som Souvenir d'Inverne fick han en bra draghjälp från fjärde par utvändigt. Här var det J.S.Apollo som bjöd på rygg och Viking's Topline slog sig förbi honom och ledande Witty kort före mål.

Vi valde att spika Four Fifty på våra V5-förslag till omgången och det visade sig vara helt rätt. Dagfinn Aarum lämnade andra par utvändigt redan på den första långsidan för att placera Four Fifty utvändigt om ledande Janssons Frestelse.

På den sista långsidan började Four Fifty att sätta rejäl press på ledaren och vann mycket enkelt.

I V5-3 blev det en liten skräll när comebackande Point Zero vann efter ett lopp i rygg ledaren och en lucka innan den sista kurvan.

Fin treåring

Erik Berglöf har många fina hästar i stallet för dagen och i det första loppet vann han med det treåriga stoet Paramount Tile. Hon hade tagit debuten på Axevalla på helt rätt sätt och hade gått framåt med det loppet. Från tredje par utvändigt satte Berglöf in attacken 800 meter från mål och 400 meter senare var loppet avgjort.

I det åttonde loppet slog Sune Öjstrand till med Dats Soberano, som vann lätt efter att Öjstrand satt i attacken från andra par utvändigt på den sista långsidan.

Kallblodsloppen efter V5 vanns båda av Jan Roar Mjölneröd, med Tangen Tore respektive Mjölner Rönner.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaErik BerglöfJohn Ö JensenTom HorpestadTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.