Hoppa till huvudinnehållet

Föräldrar söker juridisk hjälp om Aspeds skola

Publicerad:
Ann-Christine Pollack i publiken på kommunfullmäktige, när beslutet kom om att avveckla Aspeds skola. Foto: Morgan Bäckvall

– Vi anser det inte rimligt med en resväg på upp till nio mil och fyra och en halv timmar för barn i åldern 1 - 11 år. Det skriver föräldern Ann-Christine Pollack på Facebook och meddelar att man kommer begära en laglighetsprövning.

– Vi som engagerar oss kring avvecklingen av Aspeds skola har bestämt oss för att laglighetspröva kommunfullmäktiges beslut.

Ett extrainsatt kommunfullmäktige beslutade under onsdagskvällen att Aspeds skola med fritidsverksamhet och förskola avvecklas från och med i höst. Avvecklingen ska ge en besparing på 4,7 miljoner kronor från 2021, där barn- och utbildningsnämnden ska spara 8 miljoner kronor totalt.

En av föräldrarna, Ann-Christine Pollack går nu ut med en efterlysning på Facebook.

– Vi har knappt tre veckor på oss att lämna in en överklagan till förvaltningsrätten. Eftersom vi är noviser på detta skulle vi vilja komma i kontakt med någon som har tidigare erfarenhet eller har allmän kunskap, skriver hon på Facebook.

– Vidare söker vi även advokat/jurist som kan tänka sig att hjälpa barnen mot makthavare för en dräglig framtid, avslutar Ann-Christine Pollack.

Artikeltaggar

Aspeds skolaNyheterSkola och utbildningTorsby kommunVitsand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.