Hoppa till huvudinnehållet

Besviken Bengtsson efter speciella tävlingen: "Inget man kan skylla på"

Publicerad:
Angelica Bengtsson var långt ifrån nöjd efter tävlingen på Tingvalla. Den svenske rekordhållaren rev ut sig på 4,56.
Angelica Bengtsson var långt ifrån nöjd efter tävlingen på Tingvalla. Den svenske rekordhållaren rev ut sig på 4,56. Foto: Olle Persson

Karlstad och Tingvalla var skådeplatsen för en unik tävling i idrottshistorien. Som en del Diamond Leagues Zürichtävling hoppade Angelica Bengtsson och Piotr Lisek stav.

– Jag är jättehedrad över att ha fått platsen, sa Angelica efter tävlingen.

Det var en otroligt speciell kväll. Det var samtliga runt stavhoppsmattan överens om. Sex stavhoppare tävlade mot varandra på fyra olika platser.

– Det kändes lite konstigt. Kollar man bort mot mattan så tänker man att det är träning, sen kollar man på skärmarna här och hajar till över att det att Diamond League, säger Bengtsson om det surrealistiska tävlingsupplägget.

Att inte kunna mäta sig i realtid mot sina konkurrenter spädde bara på känslan.

– Uppvärmningen kändes verkligen som träning. Men när man började kolla på när de andra hoppade så kom tävlingsnervositeten.

Själva tävlandet blev ingen succé för VM-sexan från i fjol som inledde med att ta de två första höjderna i andra försöket.

– I dag hoppade jag inte bra alltså. Det var bara sista på 56 som halva hoppet var bra.

Halva hoppet ja. Efter att ha klarat 4,46 i andra blev det tre raka rivningar på 4,56.

– Det kändes väldigt bra och som att jag hade det i sista försöket. Samtidigt så hörde jag Peter (Widén, tränaren) ropa att jag hade det. Då tänkte jag att det var lugnt, men det visade sig att det var det visst inte.

Piotr Lisek tävlade på Tingvalla för andra dagen i rad. Under Karlstad GP blev det 5,62, under Diamond League-tävlingen slutade polacken på 5,66.
Piotr Lisek tävlade på Tingvalla för andra dagen i rad. Under Karlstad GP blev det 5,62, under Diamond League-tävlingen slutade polacken på 5,66. Foto: Olle Persson

Konkurrenterna, amerikanskan Sandi Morris och grekiskan Katerina Stefanidi, tävlade från Florida respektive Kalifornien. Som en liten passus kan tilläggas att termometern på Tingvalla visade blygsamma 13 grader och den i Florida 32.

– Det är lite skillnad. Samtidigt så är ju både jag och Piotr vana vid det här och de är vana vid sitt så det jämnar kanske ut sig lite. Det är inget man kan skylla på, egentligen .

Amerikanskan vann tävlingen på 4,66 medan Stefanidi rev ut sig på ingångshöjden.

– Sandi hoppade riktigt bra, det taggade igång mig lite under hoppningen. Tyvärr blev det a little too late.

Artikeltaggar

Angelica BengtssonDiamond LeagueFriidrottIF Göta

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.