Hoppa till huvudinnehållet

LIVE: Karlstad GP avslutat – Sagnia stod för jättehopp

Publicerad:
Khaddi Sagnia stod för en av kvällens höjdpunkter.
Khaddi Sagnia stod för en av kvällens höjdpunkter. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Karlstad bjöd på bedrövliga väderförhållanden. Det stoppade dock inte Khaddi Sagnia från att slå till med 6.76 i Grand Prix-tävlingen. Hoppet var bara fem centimeter från hennes eget världsårsbästa.

Det blev en kall och regnig kväll i Karlstad. Armand Duplantis hann precis klara 5.72 innan vätan satte stopp för fortsatt hoppning.

Sofie Skoog kämpade sig över 1.85 och vann höjdhoppet, även hon kraftigt störd av regnet. Daniel Ståhl och resten av diskusgänget fick lite behagligare förhållanden när det var deras tur.

Ståhl dunkade iväg 68.10 redan i första omgången och var sedan aldrig nära att putsa den noteringen. Kollegan Simon Pettersson stod även han för en fin tävling med sitt slutresultat 66.90.

Hetast av alla i kylan var dock Khaddi Sagnia. Hennes eget världsårbästa på 6.81 var nära att ryka i Karlstad, men hon stannade till slut på kanonresultatet 6.76.

– Jättekul, jag har jobbat hårt för att höja min lägstanivå och det känns som att jag är på rätt väg, säger Khaddi Sagnia.

Artikeltaggar

Armand DuplantisDaniel StåhlFriidrottIF GötaKarlstadKarlstad GP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.