• idag
  14 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  15 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  27°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Liten mellanstadiemarginal

Ledare
PUBLICERAD:
Nybygget på Råda skola invigdes förra året.
Foto: Daniel Olausson

Med en rösts övervikt fattade Hagfors kommunfullmäktige förra måndagen beslut om att trots allt bygga ett mellanstadium på Råda skola. Detta sedan en Sverigedemokrat på sittande möte bytte sida. Onekligen en pikant vändning i detta ärende som rört om politiken ordentligt i Hagfors kommun de senaste åren.

Det styrande partiet Oberoende realister, som bildades och kom till makten just på frågan om framtiden för Råda skola, är förstås lättade. Nu kan de uppfylla sin hjärtefråga. Men är det rätt beslut för kommunen i stort?

Elevunderlaget minskar och det kommer att bli svårt att fylla Råda skola som det är. Uddeholmsbarnen verkar föredra Älvstrandens bildningscentrum i Hagfors. Och de beräknande kostnaderna har stuckit i väg. Så det blir inga pengar över till exempelvis Kyrkheden i Ekshärad. Att ge allt åt alla går inte.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.