Hoppa till huvudinnehållet

Liten mellanstadiemarginal

Publicerad:
Nybygget på Råda skola invigdes förra året.
Nybygget på Råda skola invigdes förra året. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med en rösts övervikt fattade Hagfors kommunfullmäktige förra måndagen beslut om att trots allt bygga ett mellanstadium på Råda skola. Detta sedan en Sverigedemokrat på sittande möte bytte sida. Onekligen en pikant vändning i detta ärende som rört om politiken ordentligt i Hagfors kommun de senaste åren.

Det styrande partiet Oberoende realister, som bildades och kom till makten just på frågan om framtiden för Råda skola, är förstås lättade. Nu kan de uppfylla sin hjärtefråga. Men är det rätt beslut för kommunen i stort?

Elevunderlaget minskar och det kommer att bli svårt att fylla Råda skola som det är. Uddeholmsbarnen verkar föredra Älvstrandens bildningscentrum i Hagfors. Och de beräknande kostnaderna har stuckit i väg. Så det blir inga pengar över till exempelvis Kyrkheden i Ekshärad. Att ge allt åt alla går inte.

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumHagfors kommunKyrkhedens skolaLedareOberoende realisterRåda skola