Hoppa till huvudinnehållet

Kraftigt stigande villapriser i Värmland

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Värmländska villor fortsätter att öka i värde. På tre månader har villapriserna i Värmland stigit nästan dubbelt så mycket som i riket som helhet.

Villapriserna i Värmland ökade med 6,2 procent de senaste tre månaderna, jämfört med en uppgång på 3,2 i hela landet. Genomsnittspriset för en villa i Värmland var då knappt två miljoner kronor. Siffrorna kommer från Svensk Mäklarstatistik.

På tolv månader har villapriset i Karlstad ökat med 8,8 procent med ett genomsnittspris på 3,1 miljoner kronor. Störst prisuppgång var det i Forshaga, där villorna ökat med 11,3 procent på tre månader. Där är genomsnittspriset för en villa 1,4 miljoner.

Dyrast är villorna på Hammarö, där snittpriset nu ligger på cirka 3,7 miljoner. I Hammarö kommun har priset däremot sjunkit med 6,6 procent på tre månader.

I Munkfors finns länets billigaste villor, med ett genomsnittspris på 570 000 kronor.

Billigare bostadsrätter

Samtidigt har priset för bostadsrätter sjunkit. I Värmland har priserna sjunkit med 3,6 procent på tre månader, jämfört med minus 3,1 procent i hela riket. Däremot har de värmländska bostadsrätterna ökat med 0,4 procent på tolv månader.

I genomsnitt kostar en värmländsk bostadsrätt 18 200 kronor per kvadrat och 24 700 kronor i Karlstad.

Kristinehamn och Hammarö sticker ut med en uppgång på 13,9 respektive 9,4 procent de senaste tre månaderna.

Statistiken är baserad på försäljningen av 988 villor och bostadsrätter i Värmland under perioden april till juni 2020.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsmarknadBostadsrätterEkonomiForshagaHammaröKarlstadKristinehamnMunkforsSvensk Mäklarstatistik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.