Demokrati är folkets makt mot eliten

Debatt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Demokrati är folkets makt mot eliten, demokrati är folkets vapen att skydda friheten. Demokratin är vår, demokratin har alltid varit vår och vi måste se till att demokratin också förblir vår, skriver Emil Olsén-Johansson.
Foto: Fredrik Finnebråth
Det här är hjärtat i vår frihet. Människor som kavlar upp ärmarna, som höjer sina nävar – som gör sin plikt och som kräver sin rätt, skriver Emil Olsén-Johansson.

Arbetarna höjde sina nävar och fanor på för lika rättigheter. Kvinnorna kavlade upp sina ärmar och slogs för rätten att ses som människa – en individ med rätt till sin egen kropp, sina egna åsikter och frihet att välja sin egen framtid. Bönderna åkte hundratals mil under krigstiden, från sina bondgårdar och sina jordbruk, med häst och vagn, in till Stockholms innerstad för att kräva tillbaks sin makt, för att kräva lika villkor mellan städerna och landsbygden.

Det här är svensk demokrati. Det här är ryggraden i vårt folkstyre. Det här är hjärtat i vår frihet. Människor som kavlar upp ärmarna, som höjer sina nävar – som gör sin plikt och som kräver sin rätt. Våra friheter är inte gåvor från politiker – det är resultat av blod, svett och tårar.

Vi ska känna stolthet över vår historia och tacka de som slagits för oss, men vi håller på att tappa det som de gett oss. Vår demokrati och vår frihet slås i bitar för varje dag som går. Globalister vill flytta makt, makt över våra lagar och skatter, från svenskars matbord till konferensrum i EU och FN. Fackförbund som med nöje ger sig på småföretagare med advokater och stämningar för att visa sin makt, trots att de anställda i många fall älskar sin arbetsplats. Feministiska myndighetsorganisationer som virkar “fitthattar”, svenska representanter i EU som delar ut 3D-modeller av klitorisar – allt betalt med svenska skattepengar.

Demokrati är folkets makt mot eliten, demokrati är folkets vapen att skydda friheten. Demokratin är vår, demokratin har alltid varit vår och vi måste se till att demokratin också förblir vår. Precis som på 1800-talet är det här en klasskamp, men inte som ett delat Sverige med krig mellan arbetare och kapitalister, mellan kvinnor och män eller mellan bönder och stadsbor, utan som ett Sverige mot den politiska klassen, mot eliten och mot etablissemanget.

Vår enda väg i den kampen går genom frihet. Frihet i form av rätten att få säga sin åsikt fritt, utan åsiktskorridorer. Frihet i form av en stark äganderätt – att få styra fritt över det man äger och tjänat ihop genom hårt arbete. Frihet i form av frihet från staten – där staten endast ska göra det som den är till för; skydda gränserna, sätta de som bryter lagar och kränker friheter bakom lås och bom, utbilda våra barn och ta hand om de sjuka och svaga.

Vi måste ta tillbaka makt från EU och FN till Sverige och ta kontroll över våra egna gränser. Vi måste sänka skatterna kraftigt och ge tillbaka makten över dem till de som tjänar ihop dem. Vi måste slåss för en total yttrandefrihet där ingen politiker, myndighetsperson eller kändis tar sig rätten att skapa mobbar och hat mot de som har “fel åsikt”. Vi måste ta tillbaka makten från fackförbund till arbetarna, från män i dyra kostymer på Rosenbad i Stockholm till våra köksbord här i verkligheten.

Tanken på att inte ha sina fördelar från staten, att inte ha stora välfärds- och bidragssystem kan skrämma många. Men kom då ihåg att demokrati endast är demokratiskt så länge den bygger på stark frihet från staten. För utan den friheten är demokratin bara ett verktyg för några få att använda för att få alla andra att göra som de vill på ett snyggt och lagligt sätt.

Jag har sett politiken inifrån, jag vet vilket förakt som finns där, förakt mot vanligt folk som ifrågasätter. Det är ingen vacker syn. Men det har gjort mig övertygad ända in i ryggraden – var svensk, kavla upp ärmarna, höj rösten och höj din näve, gör din plikt och kräv din rätt!

Emil Olsén-Johansson (KD)

Sunne

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.