• idag
  25 sep
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  27 sep
  16°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kristinehamn kan få ny artilleriutbildning

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Regeringen har beställt ett kompletterande budgetunderlag från Försvarsmakten för 2021 som ska vara klart den 24 juli. Arkivbild.
Foto: Petra Älvstrand/TT
Regeringen har beställt ett kompletterande budgetunderlag från Försvarsmakten för 2021 som ska vara klart den 24 juli.
I det förslaget vill man att artilleriutbildningen ska förläggas till Kristinehamn/Villingsberg.

Regeringen vill att Försvarsmakten ska börja planera för en divisionsartilleribataljon med eldrörsartilleri och att den artilleriutbildningen ska förläggas till Kristinehamn/Villingsberg. Etableringen ska påbörjas under perioden 2021–2025.

I uppdraget till Försvarsmakten står dessutom bland annat att 12 nya eldrörsartilleripjäser ska anskaffas 2026–2030, att tung kustrobotförmåga ska vidmakthållas under 2021–2025 och att det förberedande arbetet med nästa generations stridsflyg ska påbörjas under 2021–2025. Omkring 8 000 totalförsvarsvärnpliktiga ska grundutbildas årligen senast 2025.

I uppdraget står även att ett nytt regemente ska etableras i Östersund under 2026–2030. Regementet ska ansvara för utbildning av en till två lokalförsvarsskyttebataljoner. Den geografiska placeringen uppges ha militärstrategiska motiv.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.