Karlstad – fullt av möjligheter under semestern

Debatt | Coronaviruset
PUBLICERAD:
En av Karlstads största styrkor är närheten till såväl aktiviteter som naturupplevelser, skriver Erik Nilsson, Frida Pettersson och Per-Samuel Nisser.
Foto: Blågröna styret i Karlstads kommun
När semesteraktiviteterna sker lokalt gynnar vi också de lokala företagen och kan försöka se till att skapa andrum för de som fått det svårt under coronakrisen, skriver Per-Samuel Nisser, Frida Pettersson och Erik Nilsson.

Under den rådande coronapandemin har restriktioner och råd från myndigheter gjort att sommaren kommer se annorlunda ut för många av oss. Den planerade semesterresan kommer kanske bytas ut mot fler möjligheter hemma i Karlstad. Vi i det blågröna styret vill slå ett slag för just dessa möjligheter och allt som vår kommun har att erbjuda.

Råden från regeringen är att varenda resa i sommar ska göras med försiktighet som ledord. Det innebär, på den ljusa sidan, att allt fler kommer vara hemma i Karlstad och att vi tillsammans, på ett säkert vis, kan ta oss igenom pandemin. Dessutom har vi möjlighet att stötta det lokala näringslivet mer när semestern spenderas hemma.

När semesteraktiviteterna sker lokalt gynnar vi också de lokala företagen och kan försöka se till att skapa andrum för de som fått det svårt under coronakrisen. Det har alltid varit viktigt att stötta våra företagare, men det är extra angeläget nu då smällen från den uteblivna turism- och besöksnäringen riskerar att drabba dem ännu hårdare annars.

En av Karlstads största styrkor är närheten till såväl aktiviteter som naturupplevelser. För den äventyrlige finns Vildaparken som är en spontanidrottsplats i Väse med bland annat skatepark, downhillbana för cykel, motionsspår och grillplats. Men oavsett om du vill spela paddel, paddla kajak i Vänern eller vandra på Frödingleden längs med skog och fågeltorn så finns det nära och i en form som passar de flesta. Kombinera sedan detta med alla glada och trevliga Karlstadsbor så har du en svårslagen mix som kommer möjliggöra en rolig och minnesvärd semester.

Vi i det blågröna styret finns tillgängliga som vanligt under sommaren. Hör därför gärna av er med inspel och åsikter om saker som ni tänkt på idag eller inför framtiden. Till hösten väntar nya beslut om hur Karlstad ska navigera genom coronavirusets konsekvenser.

För det blågröna styret

Per-Samuel Nisser (M)

Frida Pettersson (C)

Erik Nilsson (KD)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.