Hoppa till huvudinnehållet

De har storsatsat på exklusiva stugor vid Bomstadbaden

Publicerad:
Cirka 5 miljoner kronor har Bomstadbadens camping investerat i fyra nya året runt-stugor med mycket hög standard, berättar vd:n David Nordentjell, ekonomichefen Sofia Nordentjell och Ulf Nordentjell, senior rådgivare.
Cirka 5 miljoner kronor har Bomstadbadens camping investerat i fyra nya året runt-stugor med mycket hög standard, berättar vd:n David Nordentjell, ekonomichefen Sofia Nordentjell och Ulf Nordentjell, senior rådgivare. Foto: Tommy Andersson

Bomstadbadens camping satsar allt mer på året runt-gäster. Nu har man investerat i fyra nya vinterisolerade stugor med mycket hög standard alldeles vid Vänern.

– Allt fler besökare frågar efter lite mer påkostade stugor och de har i stort sett varit fullbokade sedan de stod klara.

David Nordentjell, vd för Bomstadbadens camping, är mycket nöjd med den investering som det familjeägda bolaget nyligen har färdigställt.

– Det här är den enskilt största satsningen i campingens historia. Vi har lagt cirka 5 miljoner kronor i det här projektet och stugorna var färdiga för uthyrning den 5 juni, berättar David Nordentjell, medan vi tar oss bort till nybyggena vid Vänerstranden.

Allt fler campinggäster efterfrågor hög standard på stugorna. I de nya på Bomstadbaden finns bland annat skinnsoffa, ekbord och ett påkostat kök.
Allt fler campinggäster efterfrågor hög standard på stugorna. I de nya på Bomstadbaden finns bland annat skinnsoffa, ekbord och ett påkostat kök. Foto: Tommy Andersson

Invändigt i stugorna av som är byggda av värmländska Huspartner är det gott om plats och ombonat även den här dagen då vinden friskar i ordentligt. På de 50 kvadratmeterna finns sex bäddar i två sovrum, golvvärme, badrum samt kök och vardagsrum samt en stor altan.

– Vi har valt att göra de extra påkostade med skinnmöbler och ekbord och ett svenskt kvalitetskök och har försökt att använda lokala företag i val av produkter.

Alla stugor har sex bäddar. På de infällbara finns det gamla motiv från campingens tidiga historia. Bomstadbaden startades redan 1927.
Alla stugor har sex bäddar. På de infällbara finns det gamla motiv från campingens tidiga historia. Bomstadbaden startades redan 1927. Foto: Tommy Andersson

– Stugorna är vinterisolerade för att kunna hyras ut året runt. Det är en tydlig trend inom campingbranschen att folk gärna hyr stugor även utanför högsäsongen, men samtidigt frågor allt fler efter lite mer exklusiva boenden, säger David Nordentjell.

– Det har vi verkligen uppnått här. Det finns nog inte många campingstugor i Sverige med den här standarden och det är roligt att kunna erbjuda det, säger Ulf Nordentjell, senior rådgivare i familjeföretaget.

De helt nya stugorna är tänkt att följas av ytterligare fyra.
De helt nya stugorna är tänkt att följas av ytterligare fyra. Foto: Tommy Andersson

Och satsningen har varit mycket lyckad så här långt.

– Ja, verkligen. Alla fyra stugor har i det närmaste varit fullbokade varje dag sedan i början av juni, säger David Nordentjell.

Det är på det område där det tidigare fanns lägenheter med ursprung i de gamla barnlägren på Bomstad som de nya stugorna har byggts. Och fler är på gång.

– Ja, det här är början på en helt ny stugby. Vi tänker uppföra ytterligare fyra stycken. Planen var att även de skulle ha varit färdiga i år, men så kom corona emellan. Nu är tanken att de vara på plats till sommarsäsongen 2022, fortsätter David Nordentjell.

Från altanerna har man en härlig utsikt över Vänern och stranden.
Från altanerna har man en härlig utsikt över Vänern och stranden. Foto: Tommy Andersson

Årets campingsäsong skiljer sig av naturliga orsaker från de andra. Under våren såg man en rejäl nedgång i antalet gäster, men därefter har nivån förbättrats.

– Under midsommar hade vi fullbokat och vi har haft 20-30 procent fler svenskar, bland annat fler långliggare, men i princip inga utländska gäster.

– Normalt står de utländska gästerna för ungefär 45 procent av våra gäster. Ett normalår ligger vi på cirka 85 000 gästnätter, säger David Nordentjell.

Bomstadbadens camping jobbar i coronatider hårt för att området ska vara så säkert att besöka som möjligt.

– Vi har bland annat utökat städningen, desinfekterar mer, har plastskydd i butik, reception och kök, fler ute disk.platser och erbjuder handsprit överallt, säger Sofia Nordentjell, receptions- och ekonomichef.

Artikeltaggar

BomstadBomstadbadenCampingDavid NordentjellNyheterSommarTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.