Hoppa till huvudinnehållet

Det gör värmlänningarna helst i sommar

Publicerad:
Vandring i skog och mark verkar tillhöra värmlänningarnas favoritsysselsättningar i sommar. Foto: Gorm Kallestad

Hela 74 procent av värmlänningarna vill sysselsätta sig med friluftsaktiviteter i sommar.

Det visar en undersökning som gjorts av Kantar Sifo på uppdrag av Prisjakt.

De populäraste aktiviteterna bland värmlänningarna är enligt undersökningen att vandra (53 procent) följt av att campa och tälta (35 procent) samt fiska (32 procent).

– De senaste åren har hälsa och miljö blivit allt viktigare för många, vilket lett till att lokala utomhusaktiviteter fått sig ett uppsving. I och med corona är det inte så konstigt att trenden accelererat ytterligare, från resor utomlands till friluftsaktiviteter med vänner och familj hemma i Sverige, säger Carl Vult von Steyern, nordenchef på Prisjakt i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

FriluftslivNyheterSifoVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.