Hoppa till huvudinnehållet

Långflons stormarknad ber Torsby kommun om hjälp

Publicerad:
Torunn och Morten Johansen i februari 2020. en månad innan Norge beslutade att stänga gränsen mot Sverige.
Torunn och Morten Johansen i februari 2020. en månad innan Norge beslutade att stänga gränsen mot Sverige. Foto: Helena Karlsson

Gränshandeln har drabbats hårt av den pågående coronapandemin och nu begär Långflons stormarknad ekonomisk hjälp av Torsby kommun.

Långflons stormarknad tappade omedelbart sina norska kunder när gränsen mot Sverige stängdes i mitten av mars.

Nu skriver ägarna till Torsby kommun och ber om hjälp med en reducering av kommunens fordringar med 50 procent.

– Jag beklagar att jag måste skicka det här mejlet, men vi är helt avhängiga av att alla våra leverantörer hjälper oss nu. Som ni vet har den norska gränsen varit stängd sedan i mitten av mars. Det har fått väldigt allvarliga konsekvenser för oss, då Långflons stormarknads kunder till 98 procent består av norrmän, skriver Morten Johansen, en av de fyra delägarna i Långflons stormarknad AB.

Delägarna kan få klart med ett lån med förbehåll att alla leverantörer minskar sina fordringar med 50 procent.

– Självklart är vi beredda att hjälpa till och i fall då alla leverantörer är överens kommer även vi att skriva av 50 procent av era utestående skulder. Denna överenskommelse gäller både Långflons stormarknad, samt Restaurang Utsikten, skriver Torsby kommuns ekonomichef Angela Birnstein i sitt mejlsvar.

– Jag och de andra delägarna är tacksamma över att få det svaret, säger Torunn Johansen till NWT.

Artikeltaggar

Långflons shoppingcenterNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.