Hoppa till huvudinnehållet

Baron Gift vann Arvikas Jubileumslopp

Publicerad:
Rickard Svanstedts Baron Gift hinner fram till seger i Arvikas Jubileumslopp.
Rickard Svanstedts Baron Gift hinner fram till seger i Arvikas Jubileumslopp. Foto: Lennart Kihlman

Arvikas Jubileumslopp med 70 000 kronor till vinnaren är banans största lopp. Autostart och 1 700 meter brukar innebära att en hel del vassa sprinters kommer till start. I årets upplaga var Baron Gift från bakspår streckfavorit vilket var befogat då han att mött Sverigeeliten under våren och gick ner i klass.

Startraketen M.T Insider tog som väntat spets och var nära att vinna men det höga tempot 10,8 första 500 meterna och 11,2 efter en kilometer gjorde att Baron Gifts långspurt räckte knappt men säkert. Donamite från vinnarhålet blev fast som trea med krafter kvar och Chianti blev fyra efter att Björn Goop attackerat från andra utvändigt på sista bortre långsidan.

Björn Goop har inte tävlat i Arvika på flera år men nu under banans ”stordag” med V64-spel hade han lastat hästbussen full och kom med sex egentränade hästar. Lägg därtill tre starter som catchdriver så Björn var med i samtliga sulkylopp under kvällen.

Tre i egen klass

I Vallas vandringspris var tre kallblod i en klass för sig. När ledande Rein Flax galopperade halvvarvet kvar stod det mellan B.W Anita och Perlo Bo. Den sistnämnde med Goop i sulkyn hade bäst spurtkrut och vann säkert på 1 29,8/ 2 120 meter. Andra Goopsegern för kvällen kom med Frodo S som var dagens största favorit. Björn kunde tidigt överta spets och vann sedan med gott om krafter kvar till 1,13 i odds.

Trippeln fullbordade Goop i det kommande loppet där Mellby Hawaii vann säkert efter ett lopp mestadels utvändigt om ledande Sorella Rick.

Åsens Aragorn som tränas av Caroline Björkegren hade ett fint fjolår med tre segrar. I år har det gått trögare men sexåringen visade som tvåa senast att formen var i antågande. När Carl Johan Jepson från spår två i volten lyckades ta spets och favoriten Zosima Zag hamnade i dödens så räckte det till årets första seger.

Bergh i segertagen

Robert Bergh är en sällsynt gäst i Arvika men nu vann han med Moneykeeper som var storfavorit i ett lopp över tre varv. Det enda orosmomentet var innerspåret bakom vingen men ”Robban” hittade tidigt fritt och kunde efter ett halvvarv överta spets av B.T´s Viclando.

I dubbelcupen över 2 900 meter hade Knut Arne Ödegaard bestämt sig för att köra i spets med elvaoddsaren Kapten Kuling. När sedan favoriten Fröyo Birk för sent fick fritt från vinnarhålet och de betrodda från dubbla tillägg Komnes Bork och Vollanfaks galopperade blev det en liten skräll inom streckspelet.

Tom Horpestad inledde fredagskvällens tävling med att spåra runt om med Freddie Johanssons Job America.

Mikael J Andersson avslutade kvällen med en spetsseger bakom tolvoddsaren Carlos Lennon i loppet där storfavoriten Ale Pride Gar startgalopperade.

Artikeltaggar

ArvikaBjörn GoopCarl Johan JepsonMikael J AnderssonRobert BerghTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.