Hoppa till huvudinnehållet

Tvåan Kristoffersson hoppas på regn

Publicerad:
Tvåan Johan Kristoffersson och fyran Oliver Solberg har trevligt på prisutdelningen. Foto: Olle Persson

Robin Larsson vann supercarklassen i RallyX Nordic i Höljes före Johan Kristoffersson.

Dubble världsmästaren vet hur han ska ta revansch lördag–söndag.

– Det blir regn då.

Finländaren Niclas Grönholm toppade efter tidskvalen före Robin Larsson, Oliver Solberg och Johan Kristoffersson. Med till semifinalerna var också Daniel Thorén, Thomas Bryntesson, Pontus Tidemand och Lukas Walfridson.

Grönholm, Larsson, Solberg, Kristoffersson, Tidemand och Bryntesson fick köra final.

Den sistnämnde var trea i mål i sin semifinal, men fick platsen eftersom tvåan i mål, Walfridson, straffades med tre sekunders tillägg för att ha kört på en konkurrent. Hans protest fördröjde finalen med 20 minuter, men avslogs.

Robin Larsson vann tungviktsklassen supercar i torsdagens RallyX Nordic inför tomma läktare i Höljes. Här jagas han av Niclas Grönholm.
Robin Larsson vann tungviktsklassen supercar i torsdagens RallyX Nordic inför tomma läktare i Höljes. Här jagas han av Niclas Grönholm. Foto: Olle Persson

I finalen ledde tvåfaldige Europamästaren Robin Larsson, som kör en Audi för Kilsteamet JC Raceteknik, från start till mål och vann före Kristoffersson, Grönholm, Solberg, Bryntesson och Tidemand.

– Skönt avslut på dagen. Alla har väntat efter att inte ha kört på väldigt länge. Det är rattrost, men det har blivit bättre och bättre hela dagen och vi har inte haft ett enda krångel, säger Larsson.

Tuff konkurrens?

– Ja, det är extra kul att Johan och Solberg och Grönholm kommer hit. Det har varit bra speed. Nu är nog alla ännu mer laddade till lördag och söndag.

– Jag var inte långt bort från Robin där en sväng, konstaterar Kristoffersson.

Det väntade regnet i andra deltävlingen lördag–söndag ska inte bara gynna Kristoffersson.

– Synd att han har lärt mig lite om asfaltkörningen på regn, skojar Oliver Solberg.

Bra för dig också alltså?

– Ja, jag tycker om regn.

Båda har lite äldre material, Volkswagen Polo respektive Citroën DS3.

– Jag måste säga att vi ändå slår lite ur underläge med våra gamla bilar. Men vi ska inte klaga på det utan vi gör så gott vi kan. Jag tycker det gått bra i dag. Nu kom jag före Oliver i finalen, men han stod på tredjeplatsen innan. Vi var båda i andra raden efter de två VM-bilarna, säger Kristoffersson.

Han berömmer också Grönholm och Larsson.

– De har gjort ett otroligt bra jobb och jag har gjort bort mig två gånger. Jag körde på en stolpe (tre sekunders tillägg) och tog fel jokerbeslut i Q2. Sen har jag haft för mycket hjulspinn och i finalen gick jag lite i källaren, det är sånt som inte får hända och har inte gjort på två år tidigare. Det handlar om att man inte har hundra procent kontroll. Men det är otroligt bra träning för VM.

Nu hägrar seger på söndag.

– Vi ska göra vårat bästa.

– Ja, men det var hårt i dag, säger Oliver.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonLukas WalfridsonNiclas GrönholmOliver SolbergPontus TidemandRallycrossRallyXRobin LarssonThomas Bryntesson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.