Hoppa till huvudinnehållet

Vännerna satsar på tisdagar i parken

Publicerad:
Reporter Morgan Bäckvall
Morgan Bäckvall
morgan.backvall@nwt.se
Rottneros parks vänner ordnar tisdagsaktiviteter i juli. Framför "Den vilande Diana" står Magnus Holmvik, vd, Annelie Engkvist, odlare, Britt-Inger Ekelund, skådespelare, Ulla Norrman, ordförande och Pelle Sundqvist, arborist.
Rottneros parks vänner ordnar tisdagsaktiviteter i juli. Framför "Den vilande Diana" står Magnus Holmvik, vd, Annelie Engkvist, odlare, Britt-Inger Ekelund, skådespelare, Ulla Norrman, ordförande och Pelle Sundqvist, arborist. Foto: Morgan Bäckvall

Trädgårdsfestivalen ställdes in i Rottneros park liksom mycket annat i coronatider. Det fick föreningen Rottneros parks vänner att tänka till och göra en satsning på ett sommarprogram under tisdagar i juli.

– Vi anordnar fyra parkdagar i juli och det finns några teman som återkommer och det är skulpturkonsten och annan konst, det är visningar och berättandet, det är musiken och så är det odling, säger ordföranden Ulla Norrman.

Vid varje tisdag kommer man dessutom att utse dagens gäst. Det finns tre gäster som är klara av fyra och kanske lite hemligt än.

– Vi satsar på barnen för det är de som ska komma till parken som gäster så småningom. Jag minns, när vi var små var vi alltid i Rottneros park. Vi vill att barn senare ska säga: vi var alltid i parken på tisdagar, säger Ulla Norrman.

Barnen får rykta och rida Shetlandsponnyerna Vanessa och Urris 7 och 28 juli. Folk- och jazzmusikern William Olsson kommer två gånger, 14 juli är det Dans på gröna ängar, med 15 unga dansare. för att nämna något.

– Det är en ypperlig plats att vara på med alla stora ytor. Ingen behöver trängas, säger Ulla Norrman.

– Jag är med i egenskap av odlare på en plats i parken och som vi ska hålla guidningar kring, säger Annelie Engkvist, vice ordförande.

Britt-Inger Ekelund från Västanå teater ska agera levande skulptur och Pelle Sundqvist sköter trädsamlingen Arboretum.

Totalt satsas 15 000 - 20 000 kronor i ett samarbete med Event i Sunne, Sunne kommun, ABF Norra Värmland och Grobo köksträdgård.

Artikeltaggar

Event i SunneNyheterRottnerosRottneros parkSunne kommunSunne kommunUlla Norrman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.