Psykförsvar till Karlstad?

Publicerad:
Anders Danielsson dissar Karlstad. Foto: Claudio Bresciani/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den nygamla myndigheten för psykologiskt försvar kommer förmodligen inte att förläggas till Karlstad. Detta trots att vi här har goda möjligheter genom att det redan finns ett kluster av försvarsrelaterade myndigheter, som MSB, Rekryteringsmyndigheten och Försvarshögskolan. Detta skrev VF om för ett par veckor sedan (16/6).

Utredaren Anders Danielsson hävdar att psykförsvaret måste ligga i Stockholm, och underkänner tidigare utlokaliseringar. Nu är det här inte fråga om någon utlokalisering, utan om bildande av en ny myndighet. Även om man kommer att föra över ansvarsområden från andra befintliga myndigheter så är det en ny organisation.

Så lättvindigt får man inte avvisa den kompetens som finns och som kan rekryteras till Värmland och Karlstad.

Artikeltaggar

Anders DanielssonFörsvarshögskolanKarlstadLedareMSBPlikt- och prövningsverketTotalförsvaret

Läs vidare