Karlstad Fotbolls mittfältare bryter kontraktet och flyttar hem

Publicerad:
Bilos Yonakhir jublar efter ett av sina mål i Carlstad Uniteds tröja. Nu bryter Bilos kontraktet med Karlstad Fotboll och flyttar hem till Skövde. Foto: Lisa Olaison

Karlstad Fotboll har inte fått någon drömstart på division 1-spelet.

Nu tappar man också en av sina spelare.

Bilos Yonakhir har brutit kontraktet och flyttar i dagarna hem till Skövde.

Mittfältaren Yonakhir kom till Carlstad United inför förra säsongen. Han kom från division 1-kollegan Skövde AIK där han varit en av de ledande spelarna.

Men Bilos gick sönder innan seriespelet 2019 kom igång och var inte tillbaka på allvar förrän på hösten.

Han erbjöds dock en fortsättning av nya sammanslagningen Karlstad Fotboll. Här har han i de fem matcher som hittills spelats startat i en match och hoppat in i tre.

Nu bryter Bilos Yonakhir kontraktet. Det handlar, enligt västgöten, dock inte om någon schism eller fotbollsmässiga meningsskiljaktigheter.

– Tiden räcker helt enkelt inte till för en full fotbollssatsning just nu. Jag har ett företag hemma i Skövde och pendlandet har gjort att jag inte kunnat fokusera fullt ut på fotbollen, säger Bilos.

Och fortsätter:

– I och med att matchprogrammet just nu är så tajt har jag inte fått ihop det på det sätt jag vill.

Bilos berättar att han börja flagga för hemflytt för några veckor sedan. I måndags hade han ett möte med sportgruppens Daniel Pettersson och Tomas Rhöse där han la korten på bordet.

Vad händer fotbollsmässigt nu?

– Jag har inte tänkt så mycket på fotbollsframtiden, men jag ska träna med Skövde AIK för att hålla igång. Sedan får vi se.

Daniel Pettersson har full förståelse för Yonakhirs beslut:

– Det är personliga skäl och han behöver flytta hem. Vi tappar en bra spelare och en bra kille, men vi har förstått att det måste bli så här.

Kommer ni att fylla luckan?

– Vi kommer att agera när fönstret öppnar.

Artikeltaggar

Bilos YonakhirFotbollIF Karlstad FotbollSkövde AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare