Hoppa till huvudinnehållet

Före detta Mallbackenstjärnan bryter med Wolfsburg

Publicerad:
Madelen Janogy, här i landslagströjan, lämnar Wolfsburg.
Madelen Janogy, här i landslagströjan, lämnar Wolfsburg. Foto: Anders Wiklund/TT

Madelen Janogy lämnar den tyska storklubben Wolfsburg efter bara ett drygt halvår och utan ett enda framträdande i Bundesliga.

Nu jagas hon av svenska lag.

"I det här läget är det för mig personligen det rätta att göra", säger hon.

Madelen Janogy skrev på för tyska Wolfsburg i december efter att ha gjort stor succé i både det svenska damlandslaget och i Piteå.

Men tiden hos den tyska mästarklubben blev kortvarig. Nu har den 24-åriga anfallaren brutit kontraktet – som sträckte sig till den 30 juni 2021 – med klubben utan att ha gjort ett enda framträdande i Bundesliga.

Psykisk ohälsa

"Jag är ledsen över att lämna Wolfsburg men som läget är nu så är det här det rätta för mig personligen att göra. Jag är väldigt tacksam över all support jag har fått från klubben. Wolfsburg har varit väldigt bra mot mig och tagit situationen på allvar, och det visar vilken bra och professionell klubb det är. Jag önskar klubben all lycka och vill tacka spelarna, ledarna och människorna runt klubben för en fin tid", säger hon i ett pressmeddelande.

Janogy tog tidigare i våras paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och sömnproblem.

Jagas av klubbar

Agenten Maria Karlsson De Cecco säger till TV4:s Fotbollskanalen att intresset från svenska klubbar är stort för hennes numera kontraktslösa klient.

– Det är många klubbar som har hört av sig. Men vi tar det lugnt. Att spela fotboll är inte högsta prioritet just nu. Vad som kommer att hända med klubbar och sådant kommer i andra hand. Men det är klart att på lång sikt siktar Madelen att spela på stora arenor igen, säger Maria Karlsson De Cecco till sajten.

Anfallaren, som spelade i Piteå mellan 2017–2019, svarade för åtta mål i damallsvenskan den gångna säsongen. 2018 vann hon SM-guld med norrbottningarna. Hon kom även med som en joker i Peter Gerhardssons VM-trupp i Frankrike i fjol. Där svarade hon för ett mål på tre inhopp. I det pågående EM-kvalet har 24-åringen gjort två mål för blågult.

Janogy har även representerat värmländska Mallbacken i damallsvenskan.

Artikeltaggar

FotbollMadelen JanogyMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.