Hoppa till huvudinnehållet

C och MP hotar att lämna Hammarösamverkan - kräver att kommunalråden avgår

Publicerad:
Ordförande i Centerpartiet och Miljöpartiet kräver att kommunalråden Bosse Henriksson (M) och Mattias Joelsson (KD) avgår från sina positioner - annars lämnar de Hammarösamverkan. Foto: Lisa Olaison

Det politiska kaoset på Hammarö fortsätter. I ett mejl, skickat från Centerpartiet och Miljöpartiet kräver partierna att kommunalråden Bosse Henriksson (M) och Mattias Joelsson (KD) avgår. Annars hotar C och MP att lämna Hammarösamverkan.

Kraven är skarpt formulerade - och tidsbegränsade. Centerpartiet och Miljöpartiet vill ha svar om framtiden inom tio dagar.

Det är i ett mejl, som NWT har tagit del av, som Dag Ohlsson, ordförande i Centerpartiet på Hammarö och Nils Bagge, ordförande i Miljöpartiet på Hammarö, kritiserar samarbetet inom Hammarösamverkan.

Saknar förtroende

Undertecknade skriver att arbetet och samverkan i de olika nämnderna fungerar bra. Det är kommunalrådens ledarskap som, enligt partiernas ordförande, brister.

C och MP menar att kommunalråden inte lever upp till deras förväntningar och att de nu saknar förtroende för Bosse Henrikssons och Mattias Joelssons "förmåga att fortsätta verka som kommunalråd i Hammarösamverkan". Nu hotar de att lämna Hammarösamverkan om kommunalråden inte avgår från sina positioner.

"Inga kommentarer"

Nils Bagge vill inte uttala sig om mejlet.

– Jag har inga kommentarer, säger han.

Dag Ohlsson hänvisar till socialnämndens ordförande Margareta Ivarsson (C).

– Vi har ett internt arbete som vi har jobbat med och det är allt jag kan svara på, säger hon.

Kommer inte avgå

Mattias Joelsson bekräftar att C och MP:s begäran har nått kommunalråden under dagen.

– Jag tycker att den är ganska märklig, för man har inte haft någon föregående kommunikation, varken med ordförandena eller med oss övriga gruppledare. Det här kom som en avskedsansökan, på något sätt.

Både Mattias Joelsson (KD) och Bosse Henriksson (M) tycker att situationen är märklig.
Både Mattias Joelsson (KD) och Bosse Henriksson (M) tycker att situationen är märklig. Foto: Helena Karlsson

Bosse Henriksson reagerar liknande på beskedet.

– Jag tycker det är förfärligt märkligt. Det har inte funnits några synpunkter eller diskussioner tidigare så varför de inte har hört av sig tidigare är den första frågan man ställer sig. Det är märkligt, ett utspel, säger han.

Både Mattias Joelsson och Bosse Henriksson meddelar att de inte kommer att avgå som kommunalråd.

Artikeltaggar

Bosse HenrikssonCenterpartietHammaröHammarösamverkanMargareta IvarssonMattias JoelssonMiljöpartietNils BaggePolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.