Hoppa till huvudinnehållet

Klart för F6-skola i Råda: Det känns som en seger

Publicerad:
Kommunfullmäktige i Hagfors sammanträdde på måndagskvällen.
Kommunfullmäktige i Hagfors sammanträdde på måndagskvällen. Foto: Pia Holmström

Nu är det klart.

Det blir en nybyggd mellanstadiedel på Råda skola.

– Det känns som en seger, säger Boo Westlund (OR).

Måndagens kommunfullmäktigemöte i Hagfors pågick till sent inpå kvällen.

Anledningen: kommunens investeringsbudget för 2021 där ett nybygge vid Råda skola finns med.

Med minsta möjliga marginal, 18 röster mot 17, blev det ja till en nybyggd mellanstadiedel i Råda för drygt 40 miljoner kronor.

– Nu är budgeten antagen och klar. Jag är väldigt glad över det här, vi har kämpat länge. Jag tror definitivt att det är väldigt bra för Hagfors kommun, säger barn- och bildningsutskottets ordförande, Boo Westlund (OR).

– Det är ett nytt sätt att tänka och utveckla kommunen. Vi ska självklart ha bra gymnasium och bra förutsättningar i tätorten Hagfors. Men ytterområdena växer, vi har potential att få inflyttning. Det behövs bra service och skolor.

Byggstart i Råda är planerad att ske under 2021. Mellanstadiedelen ska stå klar i augusti 2022 och komplettera den nya F3-skolan som var färdigbyggd så sent som i slutet av förra sommaren.

Oppositionsrådet Tomas Pettersson (S) röstade emot och hade velat lyfta ur satsningen på en mellanstadiedel i Råda ur investeringsbudgeten.

– Vi tycker det är fel prioritering.

– Vi har en jättefin skola i Råda som vi är stolta över. Nu hade vi velat satsa på Kyrkhedens skola och göra det omgående. Men det blev nedröstat.

Tidigare texter om skolfrågan i Råda:

Ny skola i Råda: "Jag tycker att vi förbygger oss"Budgetarbetet i Hagfors avbröts och flyttades framBefarar vikande elevunderlag i HagforsRåda skola byggs om igen - för 44 miljoner

Artikeltaggar

EkshäradHagforsHagfors kommunNyheterRådaRåda skolaSkola och utbildningSunnemoUddeholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.