Hoppa till huvudinnehållet

Hemmaseger i E3-finalen

Publicerad:
Trots ett lopp utvändigt om ledaren vann Global Badman E3-finalen.
Trots ett lopp utvändigt om ledaren vann Global Badman E3-finalen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

E3-finalerna var höjdpunkterna vid V75-omgången på Bergsåker.

I hingstarnas uppgörelse blev det hemmaseger när Daniel Wäjersten vann med Global Badman.

– Just nu känns det faktiskt bara tomt, kommenterade Wäjersten.

I E3-finalen för hingstar var Maestro Zon det värmländska hoppet och Örjan Kihlström valde att köra på chans när han gick ner i tredje par invändigt i den första kurvan.

Från den positionen blev det sedan aldrig fritt fram utan Maestro Zon gick i mål med sparade krafter som fyra.

Loppet blev en stor framgång för Daniel Wäjersten med Global Badman. Hemmahästen fick göra grovjobbet på egen hand då han fick trava utvändigt om ledande Despot Power. Mitt på upploppet hade fortfarande Despot Power greppet men Global Badman att han har helt rätt inställning och avgjorde kort före mål.

– Jag hade kanske tagit ledningen om jag hade laddat för fullt men körde lite på säkerhet från start. Kims häst hade öppnat snabbt och i sista sväng trodde jag att den skulle få trötta ben till slut. Jag trodde kanske att jag skulle gråta och sprudla av glädje, men just nu känns det bara tomt. Det kommer kanske senare, sa Wäjersten efter storsegern.

Ny Båth-seger

Svante Båth har dominerat i E3 genom åren och när Barbro Kronos vann stonas final var det hans 14:e tränarseger i loppet. Barbro Kronos satt placerad i andra par utvändigt men Erik Adielsson var inte nöjd med den positionen utan tog utvändigt om ledande Chablis Ribb mitt i loppet.

Barbro Kronos segerdefilerar.
Barbro Kronos segerdefilerar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det blev sedan ett rafflande upplopp när Malva Ha avslutade vasst efter en sen lucka men Barbro Kronos höll undan. Bakom vinnaren noteras att Florist och Honey Mearas satt fast med sparade krafter.

– Barbro Kronos är en väldigt bra häst. Det är klart att det är mycket lättare för en tränare och förmodligen också som kusk när man får jobba med så bra material. Hon har riktigt bra talang helt enkelt, sa Svante Båth.

Norsk uppvisning

I kallblodsloppet var det tänkt att det skulle bli en duell mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. men när den sistnämnde galopperade bort sig blev det en uppvisning i stället.

Tom Erik Solberg körde Odd Herakles till ledningen in i den andra kurvan och den norske superhästen var totalt överlägsen när han vann på tiden 20,2/2 160 meter.

– Det var synd att Månprinsen A.M. galopperade men Odd Herakles var lika strålande bra som vanligt, sa Solberg.

Ribaude inledde

Björn Goop-tränade Ribaude har visat kanonform den senaste tiden och finalen av Bronsdivisionen var det dags för en seger. Från sitt innerspår kunde Ribaude inte svara ut Deep Pockets i spetskampen och det blev sedan tredje par invändigt när favoriten Vikens High Yield släpptes till ledningen på den första långsidan.

Ribaude inledde V75-raden med Örjan Kihlström.
Ribaude inledde V75-raden med Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Robert Bergh drog upp tempot rejält 700 kvar och i den sista kurvan såg det klart ut för favoriten. Men det tog emot på upploppet och när Ribaude fick luckan avslutade han vasst till en knapp men ändå säker seger.

Magnus A Djuse tog en dubbelseger på V75.

I den andra avdelningen gav han Bordeaux S. ett perfekt lopp och han tackade för det genom att spurta till en enkel seger.

Djuse avslutade sedan omgången med en spetsvinst tillsammans med From the Mine.

Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed är det jackpot i Halmstad kommande lördag.

Artikeltaggar

BergsåkerBjörn GoopErik AdielssonMaestro ZonÖrjan KihlströmTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.