Hur ska vårdpersonal kunna be allmänheten hålla ut?

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
"På vilket mer sätt anser insändaren att vi ska be om detta? Använda vår lilla fritid och begränsade semester till att uppsöka enskilda personer eller?"
Foto: Johan Nilsson/TT
Svar på insändaren ”Inte regionens fel att smittan sprids” införd i NWT den 24 juni.

”Vi måste hjälpas åt” skriver att hen är trött på gnället mot Region Värmland som arbetsgivare och att vi inom sjukvården ska vända vårt missnöje åt allmänheten och be om att alla tar sitt ansvar.

Rätta mig om jag har fel, men dagligen ser åtminstone jag i flertalet tidningar, nyhetsprogram och sociala medier uppmaningar från vårdpersonalen landet runt som vädjar om att allmänheten ska hålla i och hålla ut. Att hålla social distansering, att inte luras att tro att detta är över.

På vilket mer sätt anser insändaren att vi ska be om detta? Använda vår lilla fritid och begränsade semester till att uppsöka enskilda personer eller?

Det vi som vårdpersonal vänder oss emot är INTE att vi alla måste hjälpas åt, det vet vi och det gör vi. Det är den ersättning – eller brist på – som Regionen Värmland erbjuder för att vi inte ska få vår lagstadgade rätt till semester.

Man har nu backat från 0 kronor till att erbjuda 5 000 kronor för en vecka, alltid något. MEN flera regioner i Sverige ersätter en borttagen vecka med 20 000 kronor och det man önskar är en mer likvärdig värdering och stöd för detta från staten.

”Sjuksköterska, som vädjar om att vi alla håller i och håller ut”

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.