• onsdag
  5 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sam Florian är i takt med tiden

Skivor
PUBLICERAD:

Sam Florian

Avocado Daydream
(Hybris)

Lagom till sommarens första varma dagar släpper Karlstadbördige Sam Florian det svåra andra albumet. P3 har redan plockat upp honom som Framtidens artist under juni månad, och visst förstår man varför. Sovrumspopen kvarstår, men den här gången är den tweakad med mid-tempodisco till en oemotståndlig pophistoria, helt i takt med tiden. Come over och Fender Mustang är mest tydliga med det.

Det går fortfarande att höra blinkningar till Wardenclyffe i Steps, men den här gången stannar det inte där. Florian har hjälp av Elsa Carmona och Wilma Nea vilket lyfter låten. Synthiga 80-talsgitarrer kryddar Avocado Daydream, vilket känns helt rätt. Det här är snyggt, genomtänkt och skapat med experimentlusta och energi. Nu lutar vi oss tillbaka och lyssnar på det här en gång till.

Bästa låt: Steps (feat. Elsa Carmona & Wilma Nea)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.