Hoppa till huvudinnehållet

Neil Young - Den felande länken

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Neil Youngs produktivitet har gjort att det finns hela skivor som aldrig gavs ut när det väl begav sig. En omtalad sådan är Homegrown, som fick stå tillbaka för Tonight's the Night - en anledning sägs vara att det är en för personlig rapport från uppbrottet med Carrie Snodgress.

Den är i huvudsak inspelad 1974, med gästande toppmusiker eller Young själv på piano och gitarr. Sju av låtarna stannade i byrålådan medan fem senare dyker upp på andra album. Visst hörs det att det är en sliten man som försöker bearbeta sina tillkortakommanden i starka låtar som Separate ways och Try men det finns en lätthet, kraft och ärlighet som engagerar. Ibland anar man varför den pausades, som i den stenade Florida eller lite hårda Vacancy. Det är dock inget hopplock utan en sammanhållen, mäktig skiva som fyller glappet och som Young själv säger kan den ses som en felande länk mellan Harvest och Comes a Time.

Bästa låt: Separate ways

Artikeltaggar

AmericanaCountrymusikFloridaNeil YoungRecensionSkivor